Izvor: RTS, 21.Dec.2023, 15:37

Понављање избора на пет бирачких места у АП Војводини

Покрајинска изборна комисија донела је одлуку о понављању избора на пет бирачких места у Војводини. Гласаће се 30. децембра.
Председник ПИК-а Рајко Маринковић рекао је да је на данашњој седници одлука донета по службеној дужности и избори ће бити >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << поновљени у суботу, 30. децембра.
"То су бирачка места где смо ми без поступања по приговорима него на основу увида у документацију утврдили да треба да се пониште резултати гласања", рекао је Маринковић.
Гласање се понавља на бирачком месту број 8 на територији општине Пландиште, на бирачком месту број 34 на територији Града Зрењанина, на бирачком месту број 70 у Панчеву, на бирачком месту број 7 у Кули и број 21, "Дом културе Црвенка“, такође на територији општине Кула.
Маринковић је објаснио и да захтев опозиције за понављање избора на свим бирачким местима нема правно утемељење, да ПИК нема овлашћења да поништи целокупан изборни поступак.
"Теоретски се могу поништити сва бирачка места, али подносилац таквог захтева мора овај захтев да поднесе пред 45 локалних комисија", казао је Маринковић.
Гласачки листићи за гласање бирача на поновљеним изборима штампаће се у розе боји, а контролни лист за проверу исправности биће беле боје. Биће утврђени и нови бирачки одбори.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.