Izvor: RTS, 21.Dec.2023, 14:03

Део опозиције уложио приговре за поништавање локланих избора у Шапцу и Крагујевцу

Коалиција "Шабац против насиља – Небојша Зеленовић" поднела је притужбу Градској изборној комисији у Шапцу којом тражи поништавање и понављање избора на свим бирачким местима. Приговор за поништавање резултата локалних избора у Крагујевцу ГИК-у поднеле две опозиционе >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << листе - "Уједињени против насиља – Нада за Крагујевац" и "Нова снага Крагујевца – Никола Нешић”.
У саопштењу наводе низ неправилности током читавог изборног процеса, попут куповине гласова, фотографисања гласачких листића, гласања за другог, колективног гласања и организованог довођења бирача на бирачко место и, како наводе, масовне злоупотребе права и могућност гласања ван бирачког места.
Најављују и кривичне пријаве за фалсификовање бирачког списка и кривична дела против изборног права.
На ове оптужбе председник ГИК-а у Шапцу Борис Туменко каже да ће Комисија на седници размотрити све примедбе и донети одлуку по истеку рока, односно 24 сата од предаје документације.
Приговор две опозиционе листе у Крагујевцу  Приговор за поништавање резултата локалних избора у Крагујевцу Градској изборној комисији поднеле су две опозиционе листе у том граду "Уједињени против насиља – Нада за Крагујевац" и "Нова снага Крагујевца – Никола Нешић”, због, како кажу, нерегуларних изборних услова.

Те две опозиционе листе тврде да је на изборима у Крагујевцу 17. децембра било куповине гласова "поделом пакета социјалне помоћи, кроз функционерску кампању, тачније асфалтирањем улица и сређивањем комуналних проблема, притиска у јавним предузећима да се гласа за СНС, довожења бирача на гласачка места и недостатка и мањка листића на одређеним бирачким местима".

Њихов приговор разматраће Градска изборна комисија на следећој седници, потврђено је РТС-у.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.