Zašto ćute na izjave Ugljanina?

Izvor: Večernje novosti, 27.Jul.2018, 22:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto ćute na izjave Ugljanina?

Deo opozicije sakuplja potpise za smenu funkcionerke SRS, Martinović pita. Ne smeta im ni što je Orić i dalje na slobodi, kaže šef kluba SNS DEMOKRATE su sakupile malo više od 50 potpisa narodnih poslanika kojima traže da se Vjerica Radeta, zbog komentara o smrti Hatidže Mehmedović, predsednice udruženja "Majke Srebrenice", smeni s mesta potpredsednika Skupštine Srbije, ali kako sada stvari stoje, neće imati potrebnu većinu za njeno razrešenje. PROČITAJTE >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << JOŠ: Martinović: Referendum o Kosovu i Metohiji Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović u petak je poručio za Tanjug da nijedna od stranaka koje su tražile razrešenje Radete nije reagovala na protivustavne izjave i postupke Sulejmana Ugljanina: - Skandalozno je da se niko od njih ne oglašava ni povodom toga što je na slobodi i dalje Naser Orić, koji je svojom rukom klao Srbe i vadio im oči. Inicijativu DS zasad su potpisali članovi LDP, LSV, DJB, Nove stranke, bivši poslanici iz DjB i nekoliko nezavisnih. Zahtev za smenu Radete predaće predsednici Skupštine Maji Gojković najverovatnije u utorak. Prema Poslovniku o radu parlamenta, zahtev za razrešenje podnosi 30 poslanika, ali da bi se on uvrstio u dnevni red sednice, neophodna je podrška 84 poslanika. Za smenu je potrebno da predlog podrži bar 126 predstavnika u parlamentu. Potpredsednik Skupštine Vladimir Marinković (SDPS) kaže da će njegova stranka zauzeti stav kad dobije inicijativu za razrešenje. - Radetina izjava je neprimerena. Naša budućnost nije u stvaranju razdora sa bilo kim i ona će zbog nje sigurno snositi posledice i osudu javnosti, kolega, građana. A hoće li i kad zahtev za njeno razrešenje doći na sednicu Skupštine, zavisi od državnih prioriteta, jer imamo mnogo zakona u proceduri. PODRŠKA OD ŠEŠELjA RADETA ima podršku svoje stranke, a lider SRS Vojislav Šešelj poručuje da neće dozvoliti njenu smenu s mesta potpredsednika Skupštine. On je objasnio da se ona nespretno izrazila i da je posle njegove sugestije izbrisala sporni "tvit".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Šešelj: Neću nikome dozvoliti da smijeni Radetu

Izvor: SandzakPress.net, 28.Jul.2018, 20:48

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je da je savjetovao Vjerici Radeti da obriše neprimjereni tvit u kom je vrijeđala preminulu predsjednicu udruženja “Majke Srebrenice” Hatidžu Mehmedović, ali je dodao da je Radeta “ugledni funkcioner SRS i potpredsjednik...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.