Za sada bez DSS-a na mitingu SNS-a

Izvor: B92, 06.Apr.2011, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za sada bez DSS-a na mitingu SNS-a

Beograd -- Dan posle sastanka Tomislava Nikolića i Vojislava Koštunice, iz DSS-a poručuju da neće učestvovati na mitingu 16. aprila. Korak po korak, poručuju naprednjaci.

Kako će u praksi izgledati saradnja naprednjaka i DSS-a, još se ne zna. Obe stranke navode da će se o tome još razgovarati.

Što se tiče >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mitinga naprednjaka zakazanog za 16. april, u DSS-u kažu da zajedničko zalaganje za raspisivanje izbora nije dovoljan razlog za učešće te stranke na mitingu.

Nesporazumi su možda iza njih. Cilj im je isti - vanredni izbori. Ipak, kako sada stvari stoje, male su šanse da se DSS pridruži naprednjacima na mitingu 16. aprila.

Šef poslanika DSS-a u republičkom parlamentu Miloš Aligrudić kaže da zalaganje za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora nije dovoljan razlog za učešće te stranke na mitingu.

"Mi nismo imali običaj da tek tako učestvujemo na mitinzima bez prethodne provere o zajedničkom nastupu i sadržinske definicije onog što se poručuje", navodi on.

Naprednjaci kažu da su razgovori sa DSS-om tek počeli i da se ide polako, korak po korak. Prema rečima zamenika predsednika naprednjaka Aleksandra Vučića, o zajedničkom nastupu na mitnigu nije se ni razgovaralo.

"Ne mislim da je to najvažnije pitanje. Biće mnogo ljudi na mitnigu svakako. Mislimo da je uspostavljanje jedne korektne saradnje važno za budućost, svejedno kada će do toga doći", poručuje Vučić.

Koliko će zapravo blisko sarađivati DSS i naprednjaci, teško je proceniti, jer kako navode analtičari, te dve stranke dele biračko telo.

Kako se približavaju izbrori, tako se aktuelizuje priča o rejtingu stranaka. Prema istraživanju koje je objavio jedan dnevni list, za koalicije SNS-DSS-NS glasalo bi 41 odsto građana Srbije, dok bi Demokratska stranka mogla da računa na podršku 24,3 odsto birača.

Logično je da vlast trpi negativne posledice ekonomskih i socijalnih dešavnja, kažu analitičari, ali navode i da treba biti oprezan prilikom tumačenja rezultata istraživanja javnog mnjenja. Realnija slika će biti kada se odredi datum održavanja izbora.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.