Izvor: S media, 29.Mar.2013, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA KOGA BISTE VI GLASALI: SNS ima najveću podršku birača, iznad cenzusa DS, SPS, LDP i D S S (ANKETA)

Kada bi u nedelju bili održani vanredni parlamentarni izbori SNS bi osvojila 43 odsto glasova birača, a slede DS sa 17 i SPS sa 15 odsto osvojenih glasova, pokazuje najnovije martovsko istraživanje agencije Strateški marketing.

Prema ovim podacima, blizu 60 odsto građana bi se pojavilo na izborima.

Cenzus bi prešli još LDP i D S S sa po pet odsto podrške.

Srpska >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << radikalna stranka, koja je prošlog meseca bila na ivici cenzusa, sada je ispod cenzusa i ima tri odsto glasova, kao i URS i Savez vojvođanskih Mađara, dok stranka Dragana Markovića Palme ima dva odsto podrške. Na jedan procenat glasova su PUPS, LSV, Dveri i partije Vuka Draškovića i Velimira Ilića.

Najveći problem nezaposlenost, Kosovo najvažniji problem za šest odsto gradjana!

Da je najveći problem građana Srbije nezaposlenost, smatra čak 47 odsto ispitanika, devet odsto smatra da su male plate glavni problem, dok je pitanje korupcije najvažnije za sedam odsto građana.

Da su ekonomija i pitanje Kosova najznačajniji, veruje samo šest odsto građana.

Bez obzira na to, 43 odsto građana veruje da Srbija ide dobrim putem, dok 37 odsto ne misli tako.

Malo ko veruje u "bolje sutra"

Zanimljivo je da su najveći skeptici po pitanju dobrog pravca Srbije glasači LDP i D S S. Ali i pored tog optimizma, 58 odsto ispitanika ne veruje da će im standard biti veći u narednoj godini, 21 odsto veruje da će naredne godine imati više para, dok 19 odsto smatra da će im biti gore.

Negativno o EU i baronici Ešton

Kada su u pitanju stavovi građana Srbije o Evropi, mišljenja su podeljena. Kada bi se danas organizovao referendum za ulazak Srbije u EU, 48 odsto glasalo bi za, dok bi protiv bilo 29 odsto građana. Ali, na pitanje kakvo je vaše mišljenje o EU, negativan odgovor ima 48 odsto građana, dok 22 odsto ima lepe reči za EU.

Još lošije je prošao glavni pregovorač EU za Kosovo Ketrin Ešton o kojoj pozitivno mišljenje ima samo sedam odsto građana, dok 59 odsto ima negativno mišljenje o visokoj predstavnici Unije.

Rusija i dalje glavni prijatelj

Najveći prijatelj Srbije, prema ovom istraživanju, ubedljivo je Rusija sa 43 odsto pozitivnih i 19 odsto negativnih odgovora, slede Nemačka sa 15 odsto pozitivnih i 53 odsto negativna, SAD sa devet odsto pozitivnih i 65 odsto negativnih, dok o NATO samo šest odsto građana ima pozitivno mišljenje, a 78 odsto negativno.

(Blic)

Foto:Beta Nenad Petrović/AV
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istraživanje: Vučić i Ljajić bi mogli sami da vladaju?

Izvor: Press, 29.Mar.2013

Prema preliminarenim istraživanjima agrencije "Faktor plus", kako prenosi današnji "Informer", za SNS bi glasalo 38,6 posto birača, za DS 14,8, a za koaliciju SPS-PUPS-JS 13,6. Cenzus bi prošla DSS sa 7,1 posto glasova, a na ivici cezusa su LDP sa pet i URS sa 4,9 posto glasova.. Prema tumačenju...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.