Vukovar: SNS i Vučić da ne dolaze

Izvor: B92, 24.Nov.2011, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukovar: SNS i Vučić da ne dolaze

Zagreb -- Veteranska udruženja iz Vukovara usprotivila su se najavljenom dolasku zamenika predsednika SNS Aleksandra Vučića i delegacije naprednjaka u taj hrvatski grad.

"Podsećamo da je Srpska napredna stranka još uvek verna ideji o granici Virovitica-Karlovac-Karlobag i smatramo da je njihov dolazak mešanje u unutrašnje stvari Hrvatske," navedeno je u saopštenju veterana.

"Najnoviji dolasci iz Srbije veoma nas podsećaju na slične dolaske Vojislava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Šešelja i Milana Paroškog, na 'događanja naroda', a nakon toga je 1991. godine usledila srpska agresija na Hrvatsku", dodali su veterani.

Vučić je ranije najavio da će sa delegacijom stranke doći u Vukovar i održati tribinu, a na narednim izborima u Hrvatskoj dati podršku Koaliciji srpskih stranaka.

"Zbog navedenih razloga očekujemo od Koalicije srpskih stranaka da se javno izjasni i zauvek ogradi od ideje Velike Srbije na granicama Virovitica-Karlovac-Karlobag, koju zagovaraju članovi pomenute stranke", navodi se u saopštenju koordinacije.

Veterani ističu da je Vučić ranije bio jedan od najbližih saradnika lidera srpskih radikala Vojislava Šešelja i pozivaju sve relevantne stranke u Hrvatskoj da se izjasne o najavljenom dolasku, ali i da se, ako je to u skladu sa zakonima, Vučiću zabrani javno delovanje u Hrvatskoj.

Koaliciju srpskih stranaka čine Demokratska partija Srba koju vodi Veljko Džakula, Naša stranka koju vodi Jovo Ajduković i Srpska narodna stranka koju vodi Milan Rodić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Veterani protiv dolaska delegacije SNS u Vukovar

Izvor: S media, 24.Nov.2011

Koordinacija veteranskih udruženja iz Vukovara usprotivila se danas ranije najavljenom dolasku zamenika predsednika SNS Aleksandra Vučića i delegacije naprednjaka u taj hrvatski grad..."Podsećamo da je Srpska napredna stranka još uvek verna ideji o granici Virovitica-Karlovac-Karlobag i smatramo...

Nastavak na S media...

SNS i Vučić nepoželjni u Vukovaru

Izvor: Radio 021, 24.Nov.2011

Veteranska udruženja iz Vukovara usprotivila su se najavljenom dolasku zamenika predsednika SNS Aleksandra Vučića i delegacije naprednjaka u taj hrvatski grad.

Nastavak na Radio 021...

Vučić nepoželjan u Vukovaru

Izvor: RTS, 24.Nov.2011

Veteranska udruženja iz Vukovara protive se dolasku Aleksandra Vučića u taj grad, pošto je, kako kažu, Srpska napredna stranka ostala verna ideji o granici Virovitica - Karlovac - Karlobag...Koordinacija veteranskih udruženja iz Vukovara usprotivila se ranije najavljenom dolasku zamenika predsednika...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.