Vučić preti dok Toma gladuje!

Izvor: Vesti-online.com, 21.Apr.2011, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić preti dok Toma gladuje!

Srpska napredna stranka biće primorana da između Vaskrsa i 1. maja pozove celu Srbiju na masovni skup u Beograd ako zdravstveno stanje lidera SNS-a Tomislava Nikolića bude pogoršano.

- Nikolić će od štrajka odustati samo ako bude određen termin izbora, ili bi takvu odluku mogao doneti i u drugim okolnostima - kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je Vučić i dodao da lider SNS-a ne želi da razgovara o prekidu štrajka.

Mada Vučić kaže da SNS nema kontakte sa Demokratskom strankom, korak nade u prevazilaženju političke pat pozicije mogao bi da bude odlazak ambasadora Ruske

Delegacije evropskog i srpskog parlamenta su u zajedničkoj deklaraciji pozvale su predsednika SNS-a "da odmah prekine štrajk glađu" i da se politička borba vrati u institucije.

Evropski parlamentarci upozorili su kolege iz Srbije da politička nestabilnost šteti integracijama Srbije u EU.

Federacije Aleksandra Konuzina kod Nikolića, samo dan posle posete ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova Beogradu.

Konuzin je tada od čelnika Nove Srbije Velimira Ilića zatražio da napusti bolnički apartman kako bi sa Nikolićem razgovarao u četiri oka.

Diplomata nije želeo da komentariše susret, ali je to učinio Ilić koji se nada da će ovi razgovori biti "pomak ka posredovanju" da se predsednik Srbije Boris Tadić "urazumi".

- Čudi me da Tadić ne reaguje, problem treba da prevaziđemo što pre, jer se nacija se ne sme dovesti u ovo stanje, kada treba da se raduje zbog velikog praznika Uskrsa. Očekujem da razum pobedi, da Tadić, kao izuzetno krut u ovome, popusti i da se nađe dogovor oko izbora koji su Srbiji neophodni - kazao je Ilić.

Fiziološko stanje Nikolića je petog dana od kada ne uzima hranu i vodu, prema rečima, člana konzilijuma Beogradskog kliničko-bolničkog centra dr Reika Huskića stabilno, ali on i dalje odbija hranu i tečnost, pa se taj nedostatak nadoknađuje infuzijama.

- Ustanovljene nepravilnosti elektrolitskog statusa koji reguliše rad mnogih organa, zalaganjem internista su korigovane - kazao je Huskić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić želi da sačuva kako život tako i obraz

Izvor: Blic, 22.Apr.2011, 12:50

BEOGRAD - Srpska napredna stranka tokom jučerašnjeg dana lobirala je preko pojedinih vladika i sveštenika da se izdejstvuje da patrijarh srpski Irinej poseti Tomislava Nikolića u bolnici, a da se to iskoristi da lider naprednjaka prekine štrajk glađu, saznaje “Blic”. U ostvarivanju ove ideje,...

Nastavak na Blic...

Pozivi Nikoliću da prekine štrajk

Izvor: RTS, 22.Apr.2011

Predsedništvo SNS-a zatražilo od Nikolića da prekine štrajk glađu. Zdravstveno stanje lidera naprednjaka stabilno. Evropski komesar za proširenje Štefan File, takođe, pozvao Nikolića da prekine štrajk. ..Predsedništvo Srpske napredne stranke zatražilo od Tomislava Nikolića da prekine štrajk...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.