SNS POZVALA NIKOLIĆA DA PREKINE ŠTRAJK

Izvor: Kurir, 22.Apr.2011, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS POZVALA NIKOLIĆA DA PREKINE ŠTRAJK

BEOGRAD - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Predsedništvo te stranke zatražilo od lidera naprednjaka Tomislava Nikolića da prekine štrajk glađu.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da za SNS više nije bitan datum odžavanja izbora ali da će ta stranka nastaviti i narednih dana borbu za promene i "otpor režimu".

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Vučićevim rečima, šef Evropske komisije za proširenje Štefan File uputio je Nikoliću pismo u kom ga je pozvao da nastavi politički dijalog u okviru institucija i da nađe kompromis koji je od vitalnog značaja za evropske integracije Srbije.

File je zamolio pismom Nikolića da još jednom razmisli o prekidu štrajka, naglašavajući da je proces evrointegracija Srbije sveobuhvatan i da ne može biti uspešan bez pune posvećenosti Vlade, opozicije i civilnog društva i bez kompromisa.

U pismu se ističe da je 2011. godina posebna, jer je godina realne mogućnosti za Srbiju i druge zemlje Zapadnog Balkana da učine ključni iskorak na svom putu evrointegracija.

"Duboko sam uveren da je proces evrointegracija Zapadnog Balkana pitanje kredibiliteta. Kredibilitet zemalja kandidata, kao i potencijalnih kandidata se temelji na primeni neophodnih reformi i dostavljanju rezultata, dok se sa naše strane kredibilitet može formulisati kao jednostavan prinicip: čim vi ispunite i mi ispunjavamo", navodi se u pismu Filea.

"Ovaj proces je, međutim, tako sveobuhvatan i pun izazova, da se nikako ne može svesti na vladino puko ispunjavanje naših kriterijuma", naveo je evropski komesar u pismu koje je podelila SNS.

"Evropska integracija Srbije ne može biti uspešna bez pune posvećenosti Vlade, opozicije i civilnog društva. Drugim rečima, velika većina srpskog društva mora aktivno da radi na prevazilaženju poteškoća, a zbog sveukupnog zajedničkog cilja, na tom putu se često moraju postići veoma teški kompromisi", ocenio je File.

"Dok u potpunosti poštujem Vaše lične osluke, pozivam Vas da nastavite politički dijalog u okvoru postojećih institucija i da pronađete kompromise, koji su od vitalne važnosti za evropintegracije Srbije", navodi se u pismu.

Cilj je vredan toga i svaki dan je važan, ukazao je File i dodao da građani Srbije imaju različita politička opredeljenja, ali je krajnji cilj bolji život za celo društvo i mesto Srbije u porodici naroda Evropske unije.

Pročitajte još:

Vučić pozvao Dačića da napusti vladu

Nikolić čestitao Uskrs

Ilić: Nikolić uzima tečnost

Čanak: Tomo, idi u penziju

Vučić: Nikolić već pobedio

Predsedništvo Srpske napredne stranke moli i zahteva od predsednika stranke Tomislava Nikolića da prekine štrajk glađu, jer je njegova pobeda već ostvarena činjenicom da su svi građani shvatili da je on spreman i da se žrtvuje za Srbiju, izjavio je Aleksandar Vučić.

Vučić je posle sednice Predsedništva stranke naglasio da je opšti politčki interes i interes cele Srbije da lider SNS, kao aktivan i zdrav lider nastavi svoju političku borbu do konačnog sloma "režima Borisa Tadića".

Vučić smatra da je režim pokazao bahatost i osionost, i da se plaši izbora.

"Naš cilj je da Nikolić izađe iz bolnice, a oni neka raspisuju izbore kad hoće, pobedićemo ih sa razlikom od 15 odsto i više", rekao je Vučić.
Pogledaj vesti o: Štrajk,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.