Vučić: Sandžaku i Srbiji ne treba mržnja, već investicije

Izvor: N1 televizija, 19.Apr.2016, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Sandžaku i Srbiji ne treba mržnja, već investicije

Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je u Novom Pazaru da Sandžaku i Srbiji nisu potrebni sukobi i mržnja, već investicije, nove fabrike, putevi i bolnice.

Vučić je na predizbornom mitingu koalicije okupljene oko SNS-a kazao da je poruku o zajedničkom životu i otvaranju dijaloga Srba i Bošnjaka "100 puta ponovio u Beogradu, Sarajevu, Banjaluci i Novom Pazaru" >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << kao i da je neophodno da tu poruku shvate "usijane glave na obe strane".

"Moramo da sačuvamo mir i stabilnost, ne slušajte ludilo koje bi da nas vrati u prošlost, ne slušajte one koji bi da se bez ikakvog razloga sukobljavamo. Ne trebaju nam prazne, već dece pune kuće, moderne bolnice i fabrike pune radnika koje samo mi možemo da obezbedimo", kazao je Vučić.

Obraćajući se Bošnjacima, lider naprednjaka je rekao da im je "svojim delima i izjavama u prethodne dve godine dokazao da podjednako brine o svim građanima Srbije".

"Svi ljudi su nam isti i mi ne pravimo razliku, jednako poštujemo Petrovu crkvu i Altun-alem džamiju. Prema vama sam se odnosio kao prema Srbima u Beogradu ili bilo kom drugom gradu. Mi se ponosimo različitostima, zato nam je Novi Pazar važan i zbog zajedničke budućnosti Srba i Bošnjaka u ovom gradu je neophodno da imate više fabrika", naveo je Vučić.

On je pozvao Srbe i Bošnjake da na predstojećim izborima glasaju za pristojnu Srbiju i Novi Pazar, kao i modernu politiku koju oni nude.

Ljajić: Verujte onome što vidite i što je urađeno

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić pozvao je Novopazarce da na izborima podrže koaliciju na čijem je čelu Vučić, jer on insistira na dijalogu Bošnjaka i Srba, kao ključnom elementu za stabilnost čitavog Balkana.

Ljajić je ocenio da je rešenje svih problema koje imaju Bošnjaci Sandžaka u stalnoj komunikaciji i saradnji sa Beogradom.

"Ovo je naša država i ne smatramo da je iko više voli od nas, zato želimo da ona nastavi ono što je Vučić započeo, da gradimo Novi Pazar, da stvaramo ovde, da pravimo puteve i škole. To je politika koju mi ovde vodimo i za koju tražimo vaš glas. Verujte onom što vidite i što je urađeno u prethodnom periodu, a ne obećanjima", rekao je Ljajić.

On je dodao da se SDPS zalaže da Novi Pazar bude grad u kome Bošnjaci i Srbi žive i živeće zajedno.

"Nećemo podeljeni već multietnički grad. U ovoj kampanji nismo izgovorili ni jednu ružnu reč protiv onih koji godinama ovde u Sandžaku i Pazaru šire mržnju, zato mi pobeđujemo, jer će pobediti pristojni, kulturni i civilizovani Novi Pazar", rekao je Ljajić.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.