Vučić: Pred nama mnoga iskušenja, neće biti lako

Izvor: N1 televizija, 27.Okt.2018, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Pred nama mnoga iskušenja, neće biti lako

Srpska napredna stranka (SNS) obeležila je stranačku slavu Svetu Petku, a predsednik Srbije i lider naprednjaka Aleksandar Vučić izrazio je uverenje da će Srbija narednu slavu SNS-a dočekati sa manje nezaposlenih, manjim javnim dugom i izglednijom budućnošću za sve građane.

Čestitaju članovima SNS-a, ali i svim gradjanima koji slave Svetu Petku, Vučić je kazao je "mnogo iskušenja pred nama", >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ali i poručio stranačkim kolegama da se ne plaše teških vremena.

"Uvek smo mi Srbi bili u složenim situacijama ali sam uveren da ćemo uz veliki trud i napore u narednoj godini ostvariti jos bolje rezultate",rekao je Vučić.

Borićemo se da da sačuvamo naš narod na Kosovu i Metohiji, naše svetinje na Kosovu, da očuvamo mir i stabilnost što "neće biti lako", rekao je Vučić na obeležavanju stranačke slave.

Obeležavanju slave u sedištu SNS-a u Beogradu prisustvovala je i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, ministri Nebojša Stefanović, Zoran Đorđević, Siniša Mali, Vanja Udovičić, Jadranka Joksimović, Nela Kuburović, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kao i predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković.

Nikome ne damo da unižava srpske žrtve

Vučić je izjavio je da je za Srbiju važno da poštuje hrvatske, albanske i bošnjačke žrtve, ali i da, kako je rekao, nikom ne damo da unižava srpske žrtve.

Vučić je na obeležavanju slave Srpske napredne stranke u Beogradu komentarišući predstavljanje revizionističke knjige "Mit o Jasenovcu" i filma "Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj 1918-2018" na Hrvatskoj radio-televiziji kazao da mu je žao ljudi koji žele da "steknu slavu negiranjem najstrašnijih zločina".

On je rekao da je počastovan što je u društvu Aleksandra Karađorđevića na plakatu za promociju tog filma.

"Počastvovan sam što sam u društvu Aleksandra Karađorđevića, oni neka rade svoj posao, a naše je da nikome ne damo da unižava srpske žrtve i da na takve pokušaje reagujemo na miran način i istinom. Nastavićemo da gradimo mir i dobre odnose sa njima i da se sa ponosom sećamo naših pobeda, ali nećemo dozvoliti da nipodaštavaju naše žrtve", kazao je Vučić.

On je dodao da je ponosan što je Srbija, kako je rekao, sve jača zbog napretka ekonomije, ali i zato što je nezavisna država koja sama donosi odluke.

"To nije lako u 21. veku kad imate sedam miliona stanovnika i uslovno malu teritoriju", rekao je Vučić.

Voditeljka Hrvatske radio-televizije je u četvrtak, 25. oktobra u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" predstavila knjigu "Mit o Jasenovcu", a u najavi Festivala rodoljubivog filma predstavila film "Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj".

U novembru će građani moći da vide moćniju vojsku

Vučić je reako i da će gradjani Srbije 9, 10. i 11. novembra moći da vide više desetina puta moćniju vojsku Srbije u pogledu opreme i naoružanja.

Vučić je na obeležavanju slave Srpske napredne stranke sveta Petka u Beogradu kazao da će Vojska do kraja naredne godine biti 150 puta snažnija.

On je ranije najavio da će širom Srbije biti održana vojna vežba, koja će, kako je rekao, biti najveća u regionu.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Pred Srbijom su mnoga iskušenja

Izvor: Danas, 27.Okt.2018

Predsednik Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić poručio je danas da su pred Srbijom mnoga iskušenja i da neće biti lako, ali da veruje da će sledeću slavu SNS, Svetu Petku, dočekati u boljem raspoloženju sa više zaposlenih, manjim javnim dugom i izglednijom i boljom...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.