Vučić: Još čekamo odgovor SPS

Izvor: Studio B, 19.Jun.2012, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Još čekamo odgovor SPS

Vršilac dužnosti predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio je da njegova partija nije odustala od formiranja parlamentrane većine i da još čeka odgovor socijalista o razgovorima o novoj vladi.

"Nismo se još pomirili s tim da SNS neće biti na čelu nove vlade iz prostog razloga što bi svaka vlast bez nas bila nelegitimna i ne bi bila u stanju da državi donese neophodne promene, za koje su se građani izjasnili na izborima 6. i 20. maja", kazao je Vučić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B <<
On je u intervjuu za "Novosti" kazao da SNS još čeka odgovor socijalista o razgovorima o formiranju vlade, dodajući da bi "bilo dobro da nas što pre obaveste imaju li većinu sa DS ili ne". " Zašto im je teško to da kažu? I kada bi rekli da imaju većinu, to za nas ne bi bio smak sveta, jer nismo rođeni u foteljama. Poželeli bismo im sreću sa Čedom Jovanovićem", rekao je Vučić.

On je naveo da je SNS imala neformalne kontakte sa SPS i URS, dodajući da njegova partija "neće nikoga da vuče za rukav" i da je sada svima jasno da SNS nije kriv za to što još nema parlamentarne većine.

Na pitanje do kada će naprednjaci čekati odgovor SPS i URS, on je naveo da "nećemo da govorimo kroz ultimatume, ali je neophodno da se što pre formira nova vlast. Državu očekuju velika iskušenja, pre svega na ekonomskom polju".

Upitan kako tumači teoriju da bi velika koalicija najbezbolnije mogla da proguta teške uslove iz EU za nastavak evrointegracija, među kojima se pominje otvaranje srpske kancelarije u Prištini i obratno, on je rekao da su posle posete predsednika Srbije Tomislava Nikolića Briselu "dobijene određene garancije da se od Srbije nikada neće tražiti da prizna nezavisnost KiM".

"Sadašnja vlada Srbije razgovarala je, recimo, i o pozivnim brojevima za Kosovo, a (posrednik EU u dijalogu Beograda i Prištine) Robert Kuper, koji u sredu dolazi u Beograd, reći će dokle su ti razgovori odmakli i šta je sve dogovoreno. Uveren sam da će biti uslova koji nisu laki, ali ćemo morati da pokušamo da postignemo politički konsenzus između svih stranaka u Srbiji".

Vučić je kazao i da dobar deo tih uslova "koji ne ugrožavaju naš teritorijalni integritet, moramo da ispunimo da bismo dobili datum za otpočinjanje pregovora i da bi naša ekonomija mogla da krene napred".
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Tomislav Nikolić,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.