Vlada u senci osuđuje poskupljenje struje

Izvor: RTS, 12.Jun.2015, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada u senci osuđuje poskupljenje struje

Premijer vlade u senci i lider DS-a Bojan Pajtić ističe da je najavljeno poskupljenje struje još "jedno od izneverenih obećanja" aktuelne vlasti i novi udar na standard građana.
Bojan Pajtić je na konferencije za novinare u sedištu DS-a naveo da je SNS 10. avgusta 2011. "slagala" da će struja biti 20 odsto jeftinija, a ona ustvari poskupljuje, prenosi Tanjug.
"Govore da je cena struje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Hravtskoj duplo veća, a zaboravljaju i da su i plate dva puta veće nego u Srbiji", naveo je Pajtić, ističući da će poskupljenje struje uticati i na povećanje cene ostalih životnih namirnica i na rast inflacije.
Ministar privrede vlade u senci Ivan Stefanović navodi da će struja za prosečno domaćinstvo u Srbiji poskupeti za 4.000 dinara godišnje, te da se mogu očekivati i dodatni izdaci za domaćinstva kroz lančana poskupljenja.
Prema njegovim rečima, poskupljenje struje će se sastojati od 7,5 odsto za akcize, što ide u republički budžet, i 4,5 odsto za EPS.
"Tih 7,5 odsto nemaju veze sa poboljšanjem stanja u EPS-u već sa punjenjem centralnog budžeta, a s obzirom na to da mesecima slušamo da je stanje u budžetu sve bolje, ne razumemo čemu onda poskupljenje struje", navodi Stefanović.
Kako kaže, svako poskupljenje struje pre restrukturiranja i korporativizacije EPS-a "bacanje novca u bunar" jer se ne zna gde će taj novac otići, odnosno da li će biti potrošen na partijske kadrove.
Stefanović navodi i da svakoj eventualnoj priči o poskupljenju struje treba da prethodi liberalizacija tržišta za domaćinstva i promena tarifnog sistema, kako bi građani sami mogli da odluče od koga će kupovati struju.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DS: Poskupljenje struje odraz nesposobnosti Vlade

Izvor: Beta Video, 12.Jun.2015

BEOGRAD - Demokratska stanka danas je ocenila da je najavljeno poskupljenje struje za 12 odsto odraz nesposobnosti Vlade koja će se prelomiti preko leđa građana i njihovog već narušenog standarda. Predsednik DS-a i predsednik Vlade u senci Bojan Pajtić rekao je i da je poskupljenje struje zapravo...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.