Vesić: O Đinđiću širene strašne laži, to se danas događa i Vučiću

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Mar.2019, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vesić: O Đinđiću širene strašne laži, to se danas događa i Vučiću

Zamenik gradonačelnika Beograda i funkcioner Srpske napredne stranke Goran Vesic izjavio je da su o nekadašnjem premijeru Srbije Zoranju Đinđiću koji je ubijen širene laži, kao što se danas, kako je rekao, šire o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Vesić je u intervjuu za Alo kazao da je sličnost između ta dva državnika u tome što je Đinđić bio radoholik koji je mnogo zahtevao od svojih saradnika, a i Vučić je, prema rečima Vesića, takav.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
"On (Đinđić) nije bio popularan, jer su o njemu širene strašne laži. Tu istu matricu laži imate i danas, kada je reč o Aleksandru Vučiću i to rade maltene isti ljudi", rekao je Vesić.

On je dodao da su Vučić i Đinđić razumeli da su reforme važne bez obzira na to da li ste zbog toga popularni ili ne.

"I jedan i drugi su podigli ugled Srbije u svetu, razumeli su da mala zemlja poput Srbije može da preživi samo ako ima podršku u međunarodnoj zajednici i prijatelje u svetu", kazao je Vesić.

On je dodao da nekadašnji funkcioneri Demokratske stranke Dragan Đilas i Vuk Jeremić nisu bili u dobrim odnosila sa Đinđićem koji je bio lider DS-a.

"Vuk Jeremić je bio stažista koji je tu došao na preporuku Borisa Tadića i najuren je posle nekoliko meseci jer je, da se diplomatski izrazim, bio neoprezan u komunikaciji sa stranim ambasadama", kazao je Vesić.

Prema Vesićevim rečima, Đinđić sa Đilasom nije želeo ni da sedi za istim stolom.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.