Vasin: SNS nezakonito preuzima vlast po Vojvodini

Izvor: Radio 021, 29.Jan.2015, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vasin: SNS nezakonito preuzima vlast po Vojvodini

Predsednik pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Miroslav Vasin optužio je danas Srpsku naprednu stranku (SNS) za nasilno i nezakonito preuzimanje vlasti u opštini Irig i rekao da se funkcioner SNS Andrej Vučić pojavljuje u svim opštinama u kojima SNS pokušava da preotme vlast.

Vasin je na konferenciji za novinare >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << pozvao Andreja Vučića, kada već boravi u svim tim lokalnim samoupravama, da se ponaša "konstruktivno" i da doprinosi smirivanju situacije. "Ne optužujem ga, ali je činjenica da je bio u svim tim lokalnim samoupravama u vreme kada se SNS pripremala da preuzme vlast u njima, uključujući i Irig", kazao je Vasin.

Po njegovim rečima, SNS je u Irigu preuzela vlast uprkos tome što do pre dve nedelje tamo nije imala ni jednog odbornika, a sada ih ima devet. Vasin je rekao da je SNS ucenjivala odbornike i pretila im, o čemu svedoči i današnja izjava odbornika Jedinstvene Srbije iz Iriga Miroslava Ivanovića koji je medijima rekao da su mu ljudi iz SNS nudili da ostane na funkciji predsednika Skupštine opštine pod uslovom da pređe u SNS.

Kako je Vasin naveo, novoizabrani predsednik Opštine Irig do juče je bio zamenik predsednika te opštine kao kadar DS i kao predsednik Opštinskog odbora DS za Irig, a juče je postao gradonačelnik Iriga i šef lokalnog odbora SNS. On je dodao da se vrši nasilje nad odbornicima DS u mnogim vojvođanskim lokalnim samoupravama, podsetivši da je u poslednjih mesec i po dana SNS "nasilno" preuzela vlast u opštinama Žitište, Beočin, Titel i Irig, uz brojne incidente i fizičke napade na odbornike DS-a.

Vasin je rekao da nije razočaran time što su odbornici Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) sada zajedno u vlasti sa SNS-om u Irigu, pošto lokalni odbori stranaka imaju autonomiju da odlučuju s kim će ići u koaliciju.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.