VUCIC O OPOZICIJI Dok god su oni srecni kao deca sa pet odsto osvojenih glasova i ja sam srecan zbog njih

Izvor: medio.rs, 27.Apr.2016, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VUCIC O OPOZICIJI Dok god su oni srecni kao deca sa pet odsto osvojenih glasova i ja sam srecan zbog njih

Premijer i lider SNS Aleksandar Vučić rekao je, nakon polaganja kamena temeljca za novi pogon fabrike "Automotiv Comp" u Inđiji, da je novo prebrojavanje glasova najpoštenije i da treba utvrditi ko je i kako osvojio svaki glas na izborima

Na pitanje novinara, kako komentariše posetu američkog ambasadora Kajla Skota Demokratskoj stranci u izbornoj noći, Vuči je odgovorio:

- Ja nema >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << zavereničke teorije. Ambasador Skot je hteo da dođe i kod nas, ali ja sam zbog nekih ličnih problema ranije napustio stranačke prostorije, pa on nije došao. Ali, da je došao, ljudi bi imali pravo da kažu da je to pritisak na nas - rekao je Vučić.

Govoreći o zahtevu pravnog tima SNS da se ponovo prebroje glasovi na izborima, lider naprednjaka je rekao:

- Novo prebrojavanje glasova je najpoštenije, da vidimo ko i kako je te glasove dobio, a ne ineteruje me ko će da uđe u Skupštinu, a ko neće. Naš rezultat je čist kao suza - poručio je Vučić i dodao:

- Vidim da su neki srećni kao deca sa pet odsto glasova, eto i ja sam srećan zbog njih. Sve dok su oni srećni s takvim rezultatom, to je u redu.

- Mi sami imamo 48,3 odsto glasova, a oni svi zajedno, i levi i desni, nemaju koliko mi i su srećni sa pet odsto kao deca - rekao je Vučić.

Premijer je rekao da će vlada biti formirana u zakonskom roku i da nema razloga za brigu:

- Ono što sada znam je da ćemo mi formirati Vladu i da ćemo sarađivati sa Savezom vojvođanskih Mađara, za ostale ne znam - istakao je Vučić.

Vučić je naveo da će u Vojvodini SNS pokušati da napravi što širu koaliciju.

- U Vojvodini ćemo nesumnjivo pokušati da napravimo još širu koaliciju. Za Srbiju to ne tvrdim - rekao je Vučić novinarima u Inđiji.

Podsetio je da SNS već sada sa SVM ima 135 poslanika u republičkom parlamentu.

Govoreći o roku u kojem bi mogla da bude formirana republička vlada, Vučić je rekao:

- Imam svoje ustavne i zakonske rokove koje mislim tri ili četiri puta da skratim. Nećete čekati ni 15 dana od trenutka formiranja Skupštine, a možda se desi da to uradimo u istom danu.

Nastavak na medio.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.