VOJISLAV KOŠTUNICA: REFERENDUM NIJE ODGOVOR

Izvor: Kurir, 26.Sep.2010, 09:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VOJISLAV KOŠTUNICA: REFERENDUM NIJE ODGOVOR

LAZAREVAC - Predsednik DSS Vojislav Koštunica izjavio je juče da odgovor Srbije na pokušaje Evropske unije da nam otme Kosovo ne može biti raspisivanje referenduma na kome bi se građani izjasnili da li su za EU ili za Kosovo, kao što je to

LAZAREVAC - Predsednik DSS Vojislav Koštunica izjavio je juče da odgovor Srbije na pokušaje Evropske unije da nam otme Kosovo ne može biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << raspisivanje referenduma na kome bi se građani izjasnili da li su za EU ili za Kosovo, kao što je to predložila Srpska napredna stranka.

Koštunica je na sednici Glavnog odbora DSS u Lazarevcu kazao da bi takav raferendum bio protivustavan jer, kako je istakao, Ustav Srbije zabranjuje da se trguje državnom teritorijom.

- Problem koji nam je nametnut od EU ne može se rešiti protivustavnim referendumom. On se može rešiti samo jasnom politikom odbrane teritorijalnog integriteta - rekao je Koštunica.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Vojislav Koštunica

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.