Izvor: Radio 021, 22.Nov.2020, 23:46

VOICE: Veze između nabavki Specijalne psihijatrijske bolnice u Vršcu i SNS-a

Godinama unazad firma Status Fin dobija ugovore od Specijalne psihijatrijske bolnice u Vršcu, ali i drugih institucija u ovoj opštini.

Kako saznaje VOICE, godine 2017. specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti "Dr Slavoljub Bakalović" u Vršcu, na ime usluga ustupanja ljudskih resursa, zaključila je ugovor u vrednosti 22.886.512 dinara sa firmom Status Fin. Do jula ove godine, sa istom firmom, bolnica, ali i Grad Vršac i JKP “Drugi oktobar", zaključili su još sedam ugovora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << ukupne vrednosti 214.075.062 dinara. Simptomatična je činjenica da je jedna od osnivačica firme Status Fin i doskoro vlasnica 50 odsto udela ujedno i lokalna odbornica Srpske napredne stranke.

VOICE piše da su Status Fin osnovale Snežana Rađenović i Ljiljana Trenevski u januaru 2008. godine sa delatnošću u oblasti knjigovodstva i poreskog savetovanja. Ovo je ujedno druga firma koju su Rađenović i Trenevski zajedno osnovale, jer su periodu od 2000. do 2011. godine vodile ortačku radnju za računovodstvene poslove Panacomp u Vršcu.

Danas, kako se navodi na sajtu APR-a, Status Fin se nalazi na adresi Cara Uroša 31 u Beogradu, a zastupnica i jedina vlasnica je Ljiljana Trenevski. Međutim, u momentu potpisivanja ugovora sa specijalnom bolnicom "Dr Slavoljub Bakalović" 2017. godine, Rađenović i Trenevski su imale po 50 odsto vlasništva, a Snežana Rađenović je istovremeno bila i deo odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada Vršca, piše VOICE.

Na mesto odbornice dolazi kao kandidatkinja grupe građana "Za bolji Vršac" na lokalnim izborima 2016. godine, ali samo šest meseci nakon izbora „preleće“ u odborničku grupu Srpske napredne stranke. U skupštini grada ostala je i nakon lokalnih izbora ove godine, takođe na listi SNS-a. Osim Snežane Rađenović, u odborničkoj klupi grada Vršca, takođe ispred Srpske napredne stranke, nakon lokalnih izbora ovde godine, našla se i Tatjana Voskresenski, dugogodišnja direktorka specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti “dr Slavoljub Bakalović”.

Priču u celosti pročitajte na sajtu VOICE-a.

Autor: VOICE

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.