Izvor: Radio 021, 27.Jan.2019, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Đorđe Višekruna zbog pretnji državnom vrhu Srbije

Mađarska policija uhapsila je po Interpolovoj poternici bivšeg člana Srpske napredne stranke Đorđa Višekrunu zbog pretnji državnom vrhu Srbije.

Agenciji Beta rečeno je da je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu 25. decembra odredio pritvor do 30 dana i doneo naredbu o izdavanju poternice za Višekrunom zbog opasnosti od bekstva.

Kako je rečeno u Višem sudu, Višekruna se tereti za krivično delo ugrožavanje sigurnosti i proganjanje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 <<

Višekruna je prethodno 25. januara objavio da je u Mađarskoj pokušano njegovo ubistvo i za to je optužio BIA.

Ranije je pisao i da mu je holandska policija, gde živi poslednjih godina i čiji je državljanin, savetovala da ne napušta Holandiju zbog lične bezbednosti.

Podsetimo, Višekruna je bio član SNS i u svojim istupima, uglavnom na društvenim mrežama, govorio je o dešavanjima u i oko vladajuće partije "iz ugla insajdera".

Autor: Beta, B92

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

U Mađarskoj uhapšen Đorđe Višekruna zbog navodnih pretnji državnom vrhu Srbije

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jan.2019

Mađarska policija uhapsila je danas po Interpolovoj poternici nekadašnjeg funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Đorđa Višekrunu zbog navodnih pretnji državnom vrhu Srbije, a dan pre toga pojedini portali preneli su vest da je na njega pokušan atentat...Agenciji Beta rečeno je da je sudija...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.