Izvor: JUGpress.com, 15.Jun.2023, 20:21

UNS: Neprihvatljive uvrede koje je GO SNS-a u Vranju uputio redakciji Infovranjskih

BEOGRAD-VRANJE

Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog uvreda koje je Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Vranju uputio redakciji portala Infovranjske u saopštenju na zvaničnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Fejsbuk stranici.

U saopštenju GO SNS navodi da je portal Infovranjske „postao glasilo šiptarskih terorista koji hapse Srbe na severu Kosova i Metohije“ i „saučesnik terorističke organizacije“, kao i da „Aljbina Kurtija mogu u nedostatku pravih novinara i postaviti na mesto urednika svog portala“.

UNS ističe da ovakve uvrede i obeležavanje novinara i njihovih redakcija predstavljaju potencijalnu opasnost za novinare Infovranjskih i da moraju prestati.

UNS podseća da je u zajedničkoj izjavi srpskih članica Evropske federacije novinara (EFJ), podržanoj na Godišnjoj skupštini EFJ-a prošlog meseca, traženo od predstavnika izvršne vlasti, poslanika Narodne skupštine i drugih državnih i lokalnih funkcionera da prestanu sa targetiranjem novinara i upotrebom uvredljivog narativa, navodi se u saopštenju UNS-a. (kraj) US/MN

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.