Izvor: Radio 021, 22.Jun.2020, 14:23

U Srbobranu se glasanje ponavlja na dva biračka mesta, očekuje se još veća podrška za SNS

Lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" osvojila je 56,09 odsto glasova na izborima za novi saziv Skupštine opštine Srbobran, međutim, očekuje se da će se ovaj rezultat zbog ponavljanja izbora na dva biračka mesta promeniti za dve nedelje.

Najviše glasova u opštini Srbobran dobila je lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu", ukupno 4.082, ili 56,09 odsto.

Druga po snazi je lista "Ivica Dačić - Socijalistička partija Srbije (SPS) - Jedinstvena Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << (JS) - Dragan Marković Palma", sa 1.316 glasova, ili 18,06 odsto, a treća lista "Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor" sa 719 glasova, ili 9,87 odsto podrške.

Odbornike u novom sazivu lokalnog parlamenta imaće i Grupa građana "Zoran Dudvarski", koja je osvojila 595 glasova, ili 8,17 odsto, kao i lista "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka", koju je podržalo 250 birača, ili 3,43 odsto.

Od ukupno upisanih 13.581 birača, pravo glasa u opštini Srbobran iskoristilo je njih 7.618, ili 56,09 odsto. Važećih listića bilo je 7.286, 95,69 odsto, a nevažećih 328, to jest 4,31 odsto.

Kako saopštavaju iz ove opštine, glasanje će biti ponovljeno na dva biračka mesta.

U saopštenju ocenjuju da će "podrška strankama biti još veća, pošto je pre ove odluke izborne komisije konstatovano da je lista vladajuće stranke dobila podršku više od 60 odsto birača", što znači da se očekuje da ova lista dobije bar 17 od ukupno 28 mandata u novom sazivu Skupštine opštine.

Izbori na ova dva mesta biće održani za dve nedelje.

Podsetimo, kako je pisao portal VOICE, u Srbobranu je zabeležena neregularnost, jer je određena količina glasačkih listića za izbore u toj lokalnoj samoupravi štampana pre dolaska Opštinske izborne komisije, što predstavlja kršenje propisa.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Izbori

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.