U SNS-u u toku konsultacije oko mandatara nove Vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Avg.2022, 09:57

U SNS-u u toku konsultacije oko mandatara nove Vlade

U okviru Srpske napredne stranke u toku su konsultacije o mandataru i novoj vladi. Zorana Mihajlović očekuje da nova vlada bude jaka i snažna, a Ivica Dačić nastavak saradnje sa SNS.

Član Predsedništva SNS Goran Vesić kaže da je dobro što će ta stranka dati mandatara, čije se ime očekuje u narednim danima, ističući da SNS ima komotnu većinu. Potpredsednica Vlade Srbije, Zorana Mihajlović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << očekuje da nova vlada bude jaka i snažna i da je od kadrovskih rešenja još važnije koji će biti zadaci nove vlade. Predsednik (SPS) Ivica Dačić očekuje nastavak saradnje sa SNS-om , ali ističe da još nije bilo razgovora o personalnim rešenjima i podeli resora u novoj Vladi Srbije sa predsednikom, te stranke- Aleksandrom Vučićem.

Glišić: Sastav vlade za 7-10 dana

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Darko Glišić izjavio je danas da teku konsultacije i da će se za sedam do 10 dana znati ime mandatara i sastav nove vlade.

"Ponavljam ono što je potpredsednica stranke Ana Brnabić rekla: od juče teku konsultacije sa partnerima, prvo unutar stranke, zatim sa partnerima sa liste, a zatim i sa ostalih lista i vrlo brzo ćemo znati. U roku od 7 do 10 dana ništa se neće desiti", rekao je Glišić gostujući na TV Pink.

On nije želeo da komentariše medijske spekulacije o kadrovskim rešenjima, kao ni konsultacije unutar SNS koje su juče počele.

"Nemam ništa novo ni epohalno da vam kažem. Bilo bi neozbiljno i neodgovorno da bilo šta kažem o tome pre nego što stranka izađe sa tim u javnost", rekao je Glišić.

On je samo naglasio da će, kao što je njegova stranka i najavljivala, Vlada biti izabrana mnogo pre zakonskog roka, da bi, kako je rekao, mogla da se suoči sa problemima koje će doneti jesen i zima.


Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.