Todorić: Naprednjaci doveli najgore sudije da sprovode tabloidne poternice i oslobađaju kriminalce

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todorić: Naprednjaci doveli najgore sudije da sprovode tabloidne poternice i oslobađaju kriminalce

Današnje sudstvo svakim danom ponižava građane Srbije umesto da ih zaštiti, izjavio je, povodom ukidanja presude Darijan Musiću i oslobađanja Mihalja Kertesa, Vladimir Todorić, predsednik Resornog odbroa DS za pravosuđe.

"Teško je rečima iskazati toliko zaprepašćenje i zgražavanje nad dvema sudskim odlukama koje su teško uznemirile javnost u Srbiji. Presudu za ubistvo Vladislave Červenko koje je potreslo celu zemlju svojom bestijalnošću i gde je ubica javno potvrdio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svoje zlodelo je danas ukinuo Apelacioni sud u Novom Sadu. Tim istim sudom predsedava sudija Novica Peković za koga je utvrđeno da je u prethodnom periodu presudio u korist stranke koja mu je ostavila testamentom nekretnine", rekao je Todorić.

On je naveo da je Peković bio slično kadrovsko rešenje poput predsednika Vrhovnog kasacionog suda Dragomira Milojevića koji je predsedavao sudskim većem u slučaju protiv vladike Ilariona gde je dopušteno da slučaj zastari.

"Takav stručnjak za zastarevanja je uticao i na drugu današnju sramnu sudsku odluku. Druga današnja skandalozna odluka suda je oslobađanje Mihalja Kertesa što je posledica ukidanja osuđujuće presude od strane istog Vrhovnog kasacionog suda iz marta 2013", istakao je Todorić.

On je dodao da su "najgore sudije su dovedene od strane naprednjačke vlasti da sprovode tabloidne poternice a da oslobađaju kriminalce na isti način kao što je i 3000 osuđenika oslobođeno Zakonom o amnestiji".

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"Naprednjaci doveli najgore sudije"

Izvor: Vesti-online.com, 10.Feb.2014

Demokatska stranka (DS) saopštila je danas da sudstvo svakim danom ponižava građane Srbije umesto da ih zaštiti i da je "naprednjačka vlast dovela najgore sudije" da sprovode tabloidne poternice a oslobađaju kriminalce kao što je 3.000 osuđenika oslobođeno Zakonom o amnestiji. ..Vladimir Todorić,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.