TASS i Rojters pod oznakom hitno: SNS na putu ka pobedi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2020, 22:52

TASS i Rojters pod oznakom "hitno": SNS na putu ka pobedi

Britanska agencija Rojters i ruska agencija TAS S prenele su pod oznakom "hitno" vest da Srpska napredna stranka, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, na putu da pobedi na parlamentarnim izborima u Srbiji.

Rojters navodi, pozivajući se na projekcije Ipsosa i CeSID-a na osnovu delimično obrađenog uzorka, da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SNS osvojio 63,4 odsto prebrojanih glasova.

Britanska agencija ističe da je SPS na putu da bude drugi sa 10,3 odsto glasova, a da je SPAS bivšeg vaterpoliste Aleksandra Šapića na putu da bude na trećem mestu, sa 3,9 odsto glasova.

Ruska agencija TAS S poziva se u svojoj vesti na preliminarne podatke Centra za praćenje izbora koji, kako navodi, pokazuju da je SNS osvojila 56,7 odsto glasova.

TAS S prenosi i da je na drugom mestu SPS Ivice Dačića sa 11 odsto glasova, a da je SPAS Aleksandra Šapića osvojio 7,8 odsto glasova.

Agencija navodi da je, prema tim podacima, izlaznost na izborima u Srbiji 50,44 odsto.

Italijanska agencija ANSA takođe je prenela da je SNS pobedila na današnjim izborima sa 63,4 odsto osvojenih glasova, pozivajući se na prve projekcije objavljene na RTS-u.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.