SzS o 7 godina vlasti SNS-a: Nazadovanje, SNS: Mrze nas

Izvor: Mondo, 24.Jul.2019, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SzS o 7 godina vlasti SNS-a: Nazadovanje, SNS: Mrze nas

Lideri Saveza za Srbiju (SzS), povodom sedam godina od formiranja vlasti u Srbiji u kojoj ključnu ulogu ima Srpska napredna stranka (SNS) ocenili su da rezulate vlada u tom periodu negativan. Iz SNS-a poručuju: Mržnja, neistina, neznanje

Iz SzS zameraju, kako navode, loša ekonomska rešenja, nizak rast bruto domaćeg proizvoda, nedostajanje, kako tvrde političkih sloboda i vladavine prava, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << te vođenje državne politike prema Kosovu i Metohiji.

Predsednik Stranke slobode i pravde i predsedavajući SzS Dragan Đilas u loš saldo rada proteklih vlada ubraja to što je, kako kaže, rast prosečne plate u Srbiji nekoliko puta manji u odnosu na rast plata Mađarske, Rumunije, Bugarske.., da je veliki broj građana otišao u inostranstvo, da se rađa najmanji broj beba u poslednjih 100 godina da su građani sada zaduženuhu za 60 posto više nego 2012. godine.

"Sa padom industrijske proizvodnje, rastom spoljnotrgovinskog deficita i nedostatkom investicija u privatnom sektoru, Srbija nema nikakvu ekonomsku budućnost", tvrdi Đilas.

Predsednik Narodne stranke i jedan od lidera SzS Vuk Jeremić, kada je reč o politici prema KiM tvrdi da je napravljena serija ustupaka ireverzibilnog karaktera, za, kako kaže, obećanje o formiranju Zajednice srpskih opština i ocenjuje da su razgovori "bespotrebno podignuti sa tehničkog na najviši politički nivo."

Iz SNS odbacuju kritike.

Potpredsednik stranke Marko Đurić izjavio je da se izlivima mržnje, kako je rekao, ne mogu sakriti činjenice da su Vuk Jeremić, Dragan Đilas i "njihovi satrapi" doveli srpski narod do ivice egzistencije i fizičkog opstanka.

Povezane vesti"Gledao sam rejting, njima ne pomaže ni Bog, ni Marks"

"Neverovatno je koliko mržnje, neistine, neznanja i koliko negativnog se sakupilo danas na jednom mestu na konferenciji tzv. Saveza za Srbiju. Ali, kada ne postoje argumenti i politika, rezultati, moral i ljubav prema sopstvenom narodu, onda su mržnja i laž jedini način komunikacije", naveo je Đurić u pisanoj izjavi.

Upitao je i kako Jeremić "bez stida" dozvoljava sebi da govori o Kosovu i Metohiji, kada je, kaže, u vreme kada je on bio ministar spoljnih poslova, Srbija na KiM izgubila više nego u celoj svojoj istoriji.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.