Svađa u vlasti. Mirković: Dinkić je neostvaren muzičar. Dinkić: To je moj lični stv. SNS hitno zaseda

Izvor: Blic, 04.Jan.2013, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svađa u vlasti. Mirković: Dinkić je neostvaren muzičar. Dinkić: To je moj lični stv. SNS hitno zaseda

Estradni menadžer i pomoćnik ministra saobraćaja Saša Mirković izjavio je danas da nikada ne bi bio pomoćnik ministra finansija Mladjana Dinkića, jer je uvek radio sa vrhunskim zvezdama, a ne sa "neostvarenim muzičarima".

"Dinkić nikada ne bi mogao da me angažuje za svog pomoćnika, jer sam ja uvek radio sa vrhunskim zvedama, a ne sa neostvarenim muzičarima", rekao je Mirković na konferenciji za novinare u Zaječaru.

Vlada je 29. decembra 2012. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine imenovala Mirkovića, koji je kadar Srpske napredne stranke (SNS), za pomoćnika ministra saobraćaja, a Dinkić je to prokomentarisao da on Mirkovića nikada ne bi angažovao kao saradnika. Mirković je rekao i da ne bi radio u ministarstvu koje vodi Dinkić, "čovek koji je uništio srpsku privredu".

Mirković je odbio da navede na kojem je fakultetu diplomirao pravo.

"Na sajtu Ministarstva sve piše", rekao je kratko Mirković.

Dinkić: Moje mišljenje o Mirkoviću lični stav

Lider Ujedinjenih regiona Srbije i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić izjavio je danas da je potpuno besmisleno da se njegovo lično mišljenje o postavljenju menadžera Saše Mirkovića na mesto pomoćnika ministra saobraćaja prenosi na međupartijski nivo.

"Potpuno je besmisleno da se moje lično mišljenje o nekom pojedincu prenosi na međupartnerski nivo. Ja sam rekao sve što sam imao i mislim da to nema nikakave veze sa međupartnerskim odnosima", rekao je Dinkić u Trsteniku.

Dinkić je istakao da odlično sarađuje i sa predsednikom države Tomislavom Nikolićem i sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije i predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem, kao što dobro sarađuju i URS i SNS. Na konstataciju da partneri iz SNS ne posmatraju ovaj događaj na isti način, Dinkić je rekao:

"Razgovaraće se, ali mislim da je to već sve prošlost".

Vlada Srbije postavila je estradnog menadžera Sašu Mirkovića za pomoćnika ministra saobraćaja Milutina Mrkonjića. Rešenje o postavljenju Mirkovića za pomoćnika ministra u Sektoru za puteve i bezbednost saobraćaja vlada je donela na poslednjoj sednici 29. decembra, objavljeno je na sajtu Vlade Srbije. Dinkić je juče rekao da svaki ministar bira svoje saradnike, ali da on Mirkovića nikada ne bi angažovao kao svog saradnika.

SNS zakazala hitnu sednicu

Potpredsednica naprednjaka Zorana Mihajlović juče je zatražila od predsednika te partije Aleksandra Vučića da hitno sazove sednicu predsedništva SNS zbog izjava pojedinih koalicionih partnera. Reagujući na konstataciju ministra privrede i finansija Mlađana Dinkića da estradnog menadžera Sašu Mirkovića nikada ne bi angažovao kao svog saradnika, Mihajlović je ocenila da je to "neverovatno odsustvo svakog kriterijuma za kritiku".

Ona je dodala da njihovom koalicionom partneru ministru Dinkiću nije smetao vozač sa kojim je bio u koaliciji, a koji je danas pomoćnik gradonačelnika Dragana Đilasa.

"Smeta mu neko ko je, poštujući sve procedure, diplomirao na Pravnom fakultetu. Dakle, mi u SNS poštujuci sve profesije, kada su u pitanju odgovorne funkcije, između vozača i diplomiranog pravnika uvek ćemo izabrati diplomiranog pravnika", zaključila je Mihajlović.

Povezane vesti: Saša Mirković: Već radim kao pomoćnik ministra, skeniram situaciju, gledam gde škripi Mihajlovićeva traži hitnu sednicu predsedništva SNS zbog imenovanja Mirkovića Boško Ničić i URS ostali bez većine u Zaječaru SNS: Prekomponovanje vlasti u Šapcu po republičkom modelu SNS, SPS i URS dogovorili koalicije u "10-20 opština i gradova"
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić,   Zaječar

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RAT U VLADI: Sukob Dinkića i Mirkovića, SNS hitno zaseda!

Izvor: Telegraf.rs, 04.Jan.2013

Ministarka energetike zakazala je po hitnom postupku sednicu Predsedništva SNS-a zbog izjava ministra finansija na račun novog pomoćnika u Ministarstvu saobraćaja. Lider URS kaže da je sve to već prošlost i da je samo izneo lični stav

Nastavak na Telegraf.rs...

Svađa u vladajućoj koaliciji zbog estradnog menadžera. Mirković: Dinkić je neostvaren muzičar

Izvor: Blic, 04.Jan.2013

Estradni menadžer i pomoćnik ministra saobraćaja Saša Mirković izjavio je danas da nikada ne bi bio pomoćnik ministra finansija Mlađana Dinkića, jer je uvek radio sa vrhunskim zvezdama, a ne sa "neostvarenim muzičarima"...- Dinkić nikada ne bi mogao da me angažuje za svog pomoćnika, jer sam...

Nastavak na Blic...

Mirković: Nikad ne bih radio za Dinkića

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Jan.2013

BEOGRAD - "Dinkić nikada ne bi mogao da me angažuje za svog pomoćnika, jer sam ja uvek radio sa vrhunskim zvedama, a ne sa neostvarenim muzičarima".

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.