RAT U VLADI: Sukob Dinkića i Mirkovića, SNS hitno zaseda!

Ministarka energetike zakazala je po hitnom postupku sednicu Predsedništva SNS-a zbog izjava ministra finansija na račun novog pomoćnika u Ministarstvu saobraćaja. Lider URS kaže da je sve to već prošlost i da je samo izneo lični stav

  • 0

Ministar finansija i privrede u Vladi Srbije Mlađan Dinkić kaže da je potpuno besmisleno da se njegovo lično mišljenje o postavljenju Saše Mirkovića za pomoćnika ministra prenosi na međupartijski nivo.

- Potpuno je besmisleno da se moje lično mišljenje o nekom pojedincu prenosi na međupartnerski nivo. Ja sam rekao sve što sam imao i mislim da to nema nikakave veze sa međupartnerskim odnosima - rekao je Dinkić tokom posete Trsteniku.

Dinkić je istakao da odlično sarađuje i sa predsednikom države Tomislavom Nikolićem i sa prvim potpredsednikom Vlade Srbije i predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem, kao što dobro sarađuju i URS i SNS.

Na konstataciju da partneri iz SNS ne posmatraju ovaj događaj na isti način, Dinkić je rekao: "Razgovaraće se, ali mislim da je to već sve prošlost."

Dinkić je rekao da svaki ministar bira svoje saradnike, ali da on Mirkovića nikada ne bi angažovao kao svog saradnika.

Na to je oštro reagovala ministarka Zorana Mihajlović, koja je od predsednika naprednjaka Aleksandra Vučića tražila hitnu sednicu Predsedništva naprednjaka zbog napada koalicionih partnera.

Podsetimo, rešenje o postavljenju Mirkovića za pomoćnika ministra u Sektoru za puteve i bezbednost saobraćaja Vlada je donela na poslednjoj sednici 29. decembra. Kako je precizirano, odluka o postavljenju Mirkovića, funkcionera SNS-a iz Zaječara, doneta je konsenzusom svih članova Vlade.

Estradni menadžer Saša Mirković je već istupio i napao lidera URS, optuživši ga da je "uništio srpsku privredu".

Član GO SNS Saša Mirković je na konferenciji za novinare u Zaječaru izjavio da on ne bi ni prihvatio da bude pomoćnik ministra finansija.

- Dinkić nikada ne bi mogao da me angažuje za svog pomoćnika jer sam ja uvek radio sa vrhunskim zvedama, a ne sa neostvarenim muzičarima - rekao je Mirković.

Mirković je rekao i da ne bi radio u ministarstvu koje vodi Dinkić.

Na istoj konferenciji za novinare, Mirković nije odgovorio na pitanje novinara koji je pravni fakultet završio.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA