Sukob u SNS - Cvijan protiv Vučića

Izvor: B92, 09.Dec.2013, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sukob u SNS - Cvijan protiv Vučića

Beograd -- Tri dana od sednice Predsedništva SNS i poziva Aleksandra Vučića da njegovi kritičari u stranci istaknu svog kandidata za predsednika, javio se Vladimir Cvijan.

Osim što je najavio svoju kandidaturu, on je i optužio vrh SNS da na sednicama Predsedništva priča samo o hapšenjima. Članovi predsedništva SNS-a demantuju Cvijanove navode i kažu da iza napada stoji biznismen Miroslav Mišković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Visoki funkcioner SNS-a Vladimir Cvijan prvi se kandidovao za predsednika stranke.

"Posle razgovora koje sam tokom vikenda imao i sa uglednim građanima i članovima SNS-a, diplomatama pa i nekim liderima opozicije, od danas ulazim u kampanju. Nadam se da će kampanja biti kulturna", rekao je Cvijan.

On kaže da Predsedništvo SNS-a postaje "bilten" na temu ko će sledeći biti uhapšen. Istovremeno je izneo tvrdnje da se na poslednjim sednicama govorilo ko će sve biti uhapše n- od biznismena Milana Beka i Miodraga Kostića, do direktora Srbijagasa i Koridora, kao i stranački lideri i funkcioneri Mlađan Dinkić, Veroljub Stevanović, Marko Jakšić, Čedomir Jovanović i Dragan Đilas.

Zoran Babić, šef poslanika SNS-a u Skupštini Srbije uz podršku stranačkih kolega odgovorio je Cvijanu uz poruku da iza iznetih navoda stoje finansijski motivi.

"Ni na jednom organu SNS-a nije se govorilo o bilo kakvim hapšenjima. Eksponent tajkunsko-političke sprege i koalicije je Vladimir Cvijana li je naručilac i potpisnik tih redova Miroslav Mišković".

Potpredsednik naprednjaka Bratislav Gašić tvrdi isto - reč je o notornim lažima, na sednici Predsedništva nije bilo reči ni o kakvim hapšenjima, a Cvijan je potvrđivao sve što je tamo rečeno.

Nebojša Stefanović, takođe potpredsednik SNS-a kaže da je zabrinut za bezbednost Aleksandra Vučića imajući u vidu udruživanje tajkunsko-političko-finansijskih klanova.

Lideri LDP-a i URS-a Čedomir Jovanović i Mlađan Dinkić nisu se mnogo obazirali na izjavu Vladimira Cvijana sa kojim dele skupštinske klupe, uz ocenu da i gledaju svoja posla i da se ne bave situacijom u SNS-u.

Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović je gostujući u "Kažiprstu" komentarišući najave Vladimira Cvijana da će se kandidovati za mesto predsednika stranke, rekla da ne veruje da će "jedan čovek biti problem za stranku koja ima 400.000 ljudi". Vladimir Cvijan je od aprila 2010. član Srpske napredne stranke. Od 2005. do 2009. bio je u savetničkom timu bivšeg predsednika Borisa Tadića, zadužen za pravna pitanja, a u februaru 2009. postaje vršilac dužnosti generalnog sekretara Predsedništva.

U martu 2010. je podneo ostavku na to mesto, uz napomenu da poseduje„dokaze o korupciji i nedozvoljenim radnjama koje su nadležni organi preduzimali u postupku reizbora sudija i tužilaca 2009. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Cvijan laže, on je Miškov kandidat!

Izvor: Press, 10.Dec.2013, 07:16

Istaknuti naprednjaci zabrinuti su za bezbednost prvog potpredsednika Vlade jer veruju da iza Cvijanovih napada stoji Miroslav Mišković i još neki moćnici koji, kako kažu, ne biraju sredstva da zaustave Vučića u obračunima s kriminalom i korupcijom.. Inače, Vladimir Cvijan je na konferenciji...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.