Stefanović: SNS i dalje bez odgovora o politici o KiM

Izvor: S media, 26.Okt.2011, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: SNS i dalje bez odgovora o politici o KiM

Očigledno da SNS ni o jednom pitanju nema nikakva konkretna rešenja, niti programske ciljeve, izjavio Borislav Stefanović. SNS treba da kaže koja je njihova poruka građanima na barikadama - da li treba da ostanu na barikadama, ili treba da se sklone, kaže Stefanović.

Šef beogradskog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović ocenio je danas da SNS i dalje ne daje odgovore na pitanje koja je njihova politika prema Kosovu i Metohiji, a da su svi parametri >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << politike koju vlast u Srbiji vodi detaljno izloženi građanima, parlamentu i Srbima sa severa Kosova i Metohije.

"Mislim da je iluzorno očekivati da naprednjaci daju bilo kakav konkretan odgovor, zato što je očigledno da ni o jednom pitanju nemaju nikakva konkretna rešenja, niti programske ciljeve", rekao je Stefanović Tanjugu.

On je juče pozvao SNS i njenog predsednika Tomislava Nikolića da saopšte svoju politiku o Kosovu i Metohiji i, posebno, da kažu građanima da li podržavaju barikade i dodao da se postavlja pitanje šta je uopšte politika SNS i Nikolića o Kosovu i Metohiji i da li uopšte imaju takvu politiku.

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić je ranije danas rekao da Stefanović kao službenik Ministarstva spoljnih poslova treba da daje odgovore građanima i opoziciji, a ne da postavlja bilo kakva pitanja iz delokruga svog rada nekoj opozicionoj političkoj stranci, kao što je to uradio u slučaju SNS.



"Koja je vaša politika o Kosovu?"


Stefanović ističe da ne vidi razlog zašto se Vučić uzbudio postavljenim pitanjem i dodao da to nije njegovo već pitanje koje postavljaju građani Srbije.

Vučić: Stefanović da kaže da li da ostanu barikade (VIDEO)

Stefanović: Sve smo bliži dogovoru

Stefanović: Imaju li naprednjaci politiku o Kosovu?

"Oni ne moraju uopšte meni bilo šta da odgovaraju, već da kažu građanima Srbije koja je njihova politika o Kosovu, koja su konkretna rešenja", rekao je Stefanović Tanjugu.

Prema njegovim rečima, SNS treba da kaže šta govori na Istoku i Zapadu kako bi rešili problem i koja je njihova poruka građanima na barikadama - da li treba da ostanu na barikadama, ili treba da se sklone i, ako treba, koje je to rešenje zbog čega bi to trebali i da urade.

Naravno, SNS ni ovoga puta nije odgovorila ni na jedno od postavljenih pitanja, konstatovao je Stefanović i dodao da su se naprednjaci bavili time da li je on činovnik Vlade i da li ima pravo da postavlja ta pitanja SNS-u.

"Prvo ću podsetiti i Vučića i SNS i javnost Srbije da smo mi sve parametre naše politike oko Kosova vrlo jasno, precizno, detaljno i javno izložili i građanima i parlamentu sedam puta do sada, a izložili smo ih i Srbima sa severa Kosova i Metohije u svakom detalju, uključujući i poslednji sastanak sa predsednikom Tadićem", rekao je Stefanović.

On je naznačio da, prema tome, kritika da vlast ne daje rešenja i nema jasnu politiku apsolutno ne stoji i da je to lako proverljivo.

(Tanjug)
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.