Stefanović: Dačić isto pričao 2008, pa otišao sa Tadićem

Izvor: RTS, 03.Feb.2016, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Dačić isto pričao 2008, pa otišao sa Tadićem

Potpredsednik SNS-a Nebojša Stefanović je, reagujući na izjavu lidera SPS-a Ivice Dačića da socijalisti na izborima neće nastupiti ni sa jednom strankom aktuelne opozicije, podsetio da je Dačić isto pričao i 2008. godine.
Komentarišući Dačićevu izjavu da socijalisti na narednim izborima neće ući u koaliciju ni sa jednom strankom aktuelne opozicije, Stefanović je za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tanjug rekao "da bi sve to bilo u redu da isto to nije pričao 2008. godine, a onda otišao zajedno sa Pajtićem, Tadićem i Čedom".
SPS je 2008. potpisao koalicioni sporazum sa DSS-NS i Srpskom radikalnom strankom o formiranju vlasti u Beogradu, što je bio korak, kako je tada rečeno, ka daljem formiranju koalicije na nacionalnom nivou.
Posle toga, u junu iste godine, Dačić je izjavio da je Glavni odbor SPS-a većinom glasova podržžao formiranje vlade sa listom "Za evropsku Srbiju", čiji nosilac je bila Demokratska stranka.
Predsedništvo SPS-a u julu je i formalno raskinulo koalicioni sporazum sa radikalima i narodnjačkom koalicijom.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Ivica Dačić

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.