Izvor: Danas, 13.Maj.2015, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sledi analiza učinka svih funkcionera SNS-a

Požarevac - - Nedavno završeni izbori unutar Srpske napredne stranke u Požarevcu izazvali su veliku pažnju kod građana, uzevši u obzir da je reč o trenutno najjačoj partiji u Srbiji. Rezultati govore da je presudila borba protiv korupcije koja je po prvi put pokrenuta od stranke koja je na vlasti u vidu jasnog imenovanja odgovornih od strane predsednika Skupštine Baneta Spasovića. Njegov nastup za skupštinskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << govornicom tada, koji je bio sve samo ne "kozmetički", izazvao je velike reakcije u javnosti, te se upravo to može tumačiti kao razlog njegove ubedljive pobede unutar požarevačkog SNS-a.

Posle izborne skupštine Srpske napredne stranke u Požarevcu, na kojoj su izabrani predsednik Gradskog odbora Bane Spasović i članovi odbora, održan je sastanak na kojem su izabrani i potpredsednici GO. Na predlog Spasovića, za ovu funkciju izabrani su: Vesna Pejić, koja obavlja funkciju člana GV Požarevac, Ivan Savić, predsednik GO Kostolac, zatim direktor požarevačke "Elektromorave" Dejan Savić, jedan od "najglasnijih" zagovornika borbe protiv korupcije u Požarevcu Ivan Jović kao i Dragan Kostić, apostrofiran kao jedan od najzaslužnijih za sprovođenje ovih izbora koji su u vrhu stranke ocenjeni kao primer ostalima.

 -Za sekretara je izabran Miroslav Isaković, upravnik Kazneno-popravnog zavoda za žene, koji je ranije radio u Policijskoj upravi, a za njegovog zamenika Marko Grujić, master informatike iz Drmna, zaposlen u TE-KO Kostolac. Na unutarstranačkim izborima izabrano je i 40 predsednika mesnih odbora i oni su direktno, po automatizmu, članovi Gradskog odbora SNS-a - rekao je Spasović. On je dodao da će se nastaviti sa konstituisanjem organa, jer za par nedelja treba izabrati predsednike saveta u Gradskom odboru kojih će, najverovatnije, biti 12, kao i do sada.

 -Predsednici saveta su, zapravo, kadrovi SNS-a i neophodno je da budu stručni i obrazovani. Imamo savete za privredu, za komunalnu infrastrukturu, za zdravstvo, za ekologiju, za informisanje... Njihova obaveza je da rade projekte, da vrše nadzor nad gradskim budžetom i iznose kritike i predloge - napomenuo je Spasović.

On je najavio da će se uskoro obaviti i analiza rada svih funkcionera u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti iz redova SNS-a, počev od njega, preko zamenika gradonačelnika do direktora javnih preduzeća i članova nadzornih odbora.

 -Svi će morati da dostave izveštaje o svom dosadašnjem radu. Biće sastavljeno stručno telo koje će obaviti objektivnu analizu tih izveštaja. I sam predsednik naše stranke rekao je da stalno moramo da preispitujemo svoj rad i da su nam dodeljene funkcije obaveza, a ne privilegija - istakao je Spasović.

On je dodao da će glavni cilj rada Gradskog odbora biti borba protiv korupcije i kriminala, jer bez toga ne može biti napretka.

 Na pitanje šta je urađeno po prijavi koji su on i još par odbornika SNS-a podneli zbog sumnji u nezakoniti rad pojedinih javnih preduzeća, on je rekao da mu do sada nisu pružene bilo kakve informacije.

-Ja ću na Savetu za bezbednost da zahtevam da se tužilaštvo izjasni do koje je faze stigla istraga i da li se, uopšte, nešto radi po toj prijavi. Nedopustivo je da do sada nisam dobio povratnu informaciju, jer je ona bitna i za građane, pa ne sme da im se uskrati - rekao je Spasović.

 U narednom periodu, požarevački odbor SNS-a će biće posvećen realizaciji najbitnijih projekata i planova, među kojima su reorganizacija Gradske uprave, osnivanje kancelarije za brze odgovore, borba protiv korupcije, privredni razvoj grada...

-Nešto od toga je samo započeto, nešto tek treba da se započne, što je nedovoljni učinaka, pa ćemo krenuti u efikasniju realizaciju. Iako smo deo vladajuće koalicije, nećemo praviti nikakve kompromise, jer koalicioni program mora da se realizuje - rekao je Spasović.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Sledi analiza učinka svih funkcionera SNS-a

Izvor: Danas, 14.Maj.2015, 13:05

Požarevac - Nedavno završeni izbori unutar Srpske napredne stranke u Požarevcu izazvali su veliku pažnju kod građana, uzevši u obzir da je reč o trenutno najjačoj partiji u Srbiji. Rezultati govore da je presudila borba protiv korupcije koja je po prvi put pokrenuta od stranke koja je na vlasti...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.