Izvor: Luftika.rs, 14.Dec.2021, 18:06

Sin istaknutog člana SNS-a nožem napao dvojicu muškaraca i osumnjičen za pokušaj ubistva

Aleksandar Milojević, sin kontroverznog srpskog političara sa Kosova Zorana Milojevića Zelje, osumnjičen je da je u petak uveče na Kopaoniku nožem nasrnuo na 36-godišnjeg i naneo mu teške povrede opasne po život. Kako saznaje Krik, Milojeviću je određen pritvor.
Sin nekadašnjeg člana izvršnog odbora Srpske napredne stranke i poverenika za Kosovo i Metohiju osumnjičen je da je u petak uveče ispred ugostiteljskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << objekta na Kopaoniku napao dvojicu muškarca – jedan je životno ugrožen od posledica ranjavanja nožem, dok je drugi pretučen. Milojević je saslušan u Višem tužilaštvu u Kraljevu i određen mu je pritvor do 30 dana.
Mladi Milojević ima bogatu krivičnu prošlost, pokazuje dokumentacija kosovske policije do koje su došli novinari KRIK-a. Milojević je bio osumnjičen u više od trideset slučajeva, pokazuje dokument od pre nekoliko godina. Protiv njega su se vodili postupci zbog posedovanja droge i oružja, otmice, nanošenja teških telesnih povreda, pretnji, napada na službeno lice, ali i na desetine slučajeva zbog remećenja javnog reda i mira.
Njegov otac, Zoran Milojević, važi za istaknutog čoveka Srpske napredne stranke na Kosovu. Do pre nekoliko meseci bio je rukovodilac „MTS” na Kosovu, a bio je član izvršnog odbora stranke i poverenik za Kosovo i Metohiju, kao i za braničevski okrug. Iz Srpske napredne stranke za KRIK kažu da Milojević trenutno nije ni na jednom poziciji u partiji.
Milojević je bio savetnik u Kancelariji za Kosovo i Metohiju dok je na njenom čelu bio Aleksandar Vulin.
Za njega je bivši predsednik opštine Zaječar iz redova SNS-a Saša Mirković tvrdio da je komandovao paralelnim strukturama stranke sačinjenim od aktivista i ljudi koji su zaposleni u službama bezbednosti. Njegovo ime u tom kontekstu je pomenuo i Novica Tončev iz Socijalističke partije Srbije.
Protiv njega su ranije podnete krivične prijave za prebijanje i kidnapovanje opozicionog aktiviste Danila Bobića tokom izborne kampanje 2013. u Vrbasu, ali je on godinama bio neuhvatljiv za tužilaštvo. Tužilaštvo je tvrdilo da ne može da pronađe Milojevića na adresi i da zbog toga postupak stoji u mestu.
Za to vreme Milojević je viđan u pratnji šefa Kancelarije za KiM Marka Đurića, a kako je N1 pisao učestvovao je i u zvaničnim pregovorima s Prištinom u Briselu kada se raspravljalo o telekomunikacijama.
Osim u društvu visokih funkcionera SNS-a, Milojević je viđan i u društvu članova „Srpske liste“, o čemu svedoči i fotografija sa njenim potpredsednikom Milanom Radoičićem koji je nedavno stavljen na crnu listu američkog trezora. Više o tome pročitajte ovde.
Milojevićeva ćerka Magdalena Milojević je vicekonzul Srbije u Štutgartu.
Izvor: Krik
Austrijski mediji javljaju da je Zelja iz SNS-a uhapšen u Beču sa 4 kg heroina, srpski portali mudro ćute

Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kossev: Milojević potvrdio da mu je sin uhapšen, kaže – delovao u samoodbrani

Izvor: N1 televizija, 14.Dec.2021

Kontroverzni političar Zoran Milojević Zelja, bivši član izvršnog odbora i poverenik za Kosovo Srpske napredne stranke, potvrdio je da je njegov sin uhapšen pod sumnjom za ubistvo u pokušaju, piše Kossev.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.