Šešelj podneo tužbu protiv Nikolića za klevetu

Izvor: S media, 22.Jul.2010, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj podneo tužbu protiv Nikolića za klevetu



Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj podneo je protiv lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića privatnu krivičnu tužbu za klevetu zbog "lažne tvrdnje da je lider radikala iz Haga pokušao da naruči ubistvo", izjavio je funkcioner SRS Nemanja Šarović.


U tužbi Osnovnom sudu u Beogradu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << zatraženo je da Nikolić Šešelju na ime naknade nematerijalne štete, usled pretrpljenih duševih bolova zbog povrede časti i ugleda isplati iznos od milion dinara.

Nikolić je za dnevni list "Alo" u broju od 1. jula "izneo lažnu tvrdnju da je Šešelj iz ćelije u Hagu pre dve-tri godine pokušao da naruči ubistvo jednog čoveka, ali da je onaj ko je dobio zadatak da to prenese, odbio da to učini", rekao je Šarović.

Šarović je na konferenciji za novinare rekao i da je Nikolić u "Blicu" u broju od 1. jula otkrio da je "navodni posrednik, osoba koja je navodno prenosila nekakve cedulje bivši funkcioner SRS i sadašnji zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić".

Šešelj u privatnoj krivičnoj tužbi zahteva da se saslušaju Nikolić i Vučić, koji je za "Kurir" od 9. jula, na pitanje o navodnoj njegovoj ulozi posrednika u "prenošenju cedulja", odgovorio da nikada u životu neće progovoriti nijednu reč o tome, rekao je Šarović.

"Šešelj omogućava Vučiću da kaže sve što zna, ali je jasno da Vučićeva namera da o tome ne progovori nijednu reč znači da su Nikolić i Vučić tendenciozno plasirali laži s ciljem da otežaju Šešeljev položaj u Hagu", kazao je Šarović.

Na konferenciji za novinare, SRS je takodje zatražila da se posle izricanja mišljenja Medjunarodnog suda pravde o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova što pre zakaže vanredna sednica Skupštine Srbije o savetodavnom mišljenju suda o novoj rezoluciji koju Vlada Srbije priprema za Generalnu skupštinu UN i o strateškom planu delovanja države u vezi sa Kosmetom.

Svako mišljenje suda koje ne sadrži izričiti stav da je jednostranim proglašenjem nezavisnosti Kosova povredjeno medjunarodno pravo bilo bi na štetu Srbije, smatra SRS.

Kad je reč o ponavljanju sudjenja Ramušu Haradinaju u Hagu, Šarović smatra da se time baca prašina u oči gradjanima Srbije, da je to pokušaj da se "davanjem bedne satisfakcije umiri javnost, jer će, po svemu sudeći, mišljenje suda o legalnosti jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova biti nepovoljno za Srbiju".

Podeli ovu vest sa prijateljima na FACEBOOK-u klikom na dugme.

Povezane vesti

Utvrditi istinu o ubistvu Djindjića

Krasić: Podigla se uzbuna u Hagu i u Srbiji

Dačic: Nisam sa Šešeljem planirao medijsku hajku

Vučić: "Monstrum iz Haga" i jedan ministar mi pakuju

Radikali tuže zbog tekstova o Šešelju

Komentari

Ostavi komentar Nema komentara
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šešelj podneo tužbu protiv Nikolića za klevetu

Izvor: Blic, 22.Jul.2010

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj podneo je protiv lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića privatnu krivičnu tužbu za klevetu zbog "lažne tvrdnje da je lider radikala iz Haga pokušao da naruči ubistvo", izjavio je danas funkcioner SRS Nemanja Šarović...U tužbi Osnovnom...

Nastavak na Blic...

SRS: Šešelj tužio Nikolića

Izvor: RTS, 22.Jul.2010

Lider radikala Vojislav Šešelj podneo privatnu krivičnu tužbu za klevetu protiv predsednika SNS-a Tomislava Nikolića zbog tvrdnje da je lider radikala iz Haga pokušao da naruči ubistvo Nikolića, saopštila Srpska radikalna stranka...Funkcioner Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović izjavio...

Nastavak na RTS...

Šešelj tužio Nikolića za klevetu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jul.2010

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj podnio je privatnu krivičnu tužbu protiv lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, zbog klevete. Kako je precizirao funkcioner SRS-a Nemanja Šarović, tužba je podnijeta zbog "lažne tvrdnje da je lider radikala iz Haga pokušao da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.