Izvor: RTS, 27.Jan.2023, 11:33

Sastanak Bilčika i Nemeca sa poslanicima u Skupštini Srbije

U Skupštini Srbije održan sastanak poslanika svih poslaničkih grupa sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimirom Bilčikom i posrednikom Evropskog parlamenta za dijalog sa Narodnom skupštinom Matjažom Nemecom.
Na sastanku sa evroparlamentarcima su bili šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Milenko Jovanov, njegova zamenica Marina Raguš, poslanik Socijalističke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << partije Srbije Uglješa Marković, poslanik SDPS-a Branimir Jovanović, poslanik Stranke pravde i pomirenja Jahja Fehratović.

Prisustvovali su i opozicioni poslanici iz poslaničkih grupa "Ujedinjeni" Pavle Grbović, šef poslaničke grupe Zeleno-levi blok, "Ne davimo Beograd" Radomir Lazović, šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić, šef poslaničke grupe "Moramo–Zajedno" Nebojša Zelenović i poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta.
Sastanku sa poslanicima prethodili su razgovori Vladimira Bilčika i Matjaža Nemeca sa predsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem.
"Poverenje među nama je veliko, kao što su veliki izazovi Srbije i EU sa kojima moramo da se suočimo na našem zajedničkom evropskom putu. Ali uvereni smo da ćemo uspešno nastaviti put dijaloga i uzajamnog poštovanja", poručio je Nemec na Tviteru.

Tokom posete Beogradu Bilčik i Nemec sastali su se i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Bilčik je stalni izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju i zamenik člana Odbora za spoljne poslove, a Nemec je član delegacije pri Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje EU – Srbija i član Odbora za spoljne poslove.
Evropski parlament je od 2019. godine aktivno uključen u olakšavanje dijaloga kroz proces međupartijskog dijaloga sa Skupštinom Srbije, navodi EP.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Marinika Tepić o sastanku sa posrednicima EP: Za izborne uslove smo se borili bojkotom, nije ih popravio ovaj dijalog

Izvor: Danas, 27.Jan.2023

„Nastavak interparlamentarnog dijaloga uz posredstvo Evropskog parlamenta je besmislen ukoliko se svede samo na skupštinski poslovnik, jer je atmosfera u Skupštini samo posledica stanja u celom društvu, odnosno izbora koji nisu bili slobodni i demokratski, a za koje smo se izborili bojkotom, a ne...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.