STRUČNJACI UVERENI U NADMOĆ SNS: Vučić na opštim izborima može i do 55 odsto glasova!

Izvor: Press, 31.Okt.2017, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STRUČNJACI UVERENI U NADMOĆ SNS: Vučić na opštim izborima može i do 55 odsto glasova!

Istraživači javnog mnjenja uvereni da bi Aleksandar Vučić i SNS osvojili više glasova nego na prethodnim izborima, dok bi podeljene opozicione stranke doživele novi politički debakl.
Foto: Tanjug, Informer.rs
Ukoliko predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegovi saradnici odluče da zajedno sa beogradskim, lokalnim izborima raspiše i vanredne parlamentarne izbore, sasvim je izvesno da >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << SNS može osvojiti čak i do 55 odsto glasova, tvrde stručnjaci!
Istraživači javnog mnjenja kažu da opšti izbori u ovom trenutku odgovaraju naprednjacima, koji bi mogli da budu jednako ubedljivi kao i na prethodnom glasanju, dok podeljenu opoziciju po svemu sudeći čeka još jedan politički debakl.
Čeka se odluka
Predsednik Vučić, podsetimo, u petak je potvrdio da "nije tajna da se u SNS razmišlja o raspisivanju opštih izbora", ali je naglasio da definitivnu odluku nije još doneo. Osim što, kako smo već pisali, celo rukovodstvo zahteva od Vučića da zajedno sa beogradskim na proleće 2018. raspiše i vanredne parlamentarne izbore, isto traže i predstavnici opozicije.
Stručnjaci, međutim, smatraju da su opozicioni lideri jaki samo na rečima, a da zapravo Boga mole da ne bude izbora.

Politikolog Jelena Vukoičić tako kaže da spajanje izbora definitivno ide u prilog vladajućim strankama, pre svega SNS...
- Dobri ekonomski pokazatelji, povećanje plata i penzija i izbalansirana spoljna politika idu u prilog vlasti. Projekcije ukazuju da njihova podrška trenutno premašuje 50 odsto. Opozicija, s druge strane, ne nudi nikakvu prihvatljivu i osmišljenu politiku. Njihova mana je takođe što ne mogu nikako da se ujedine i dogovore oko zajedničkog nastupa. Gotovo je sigurno da će ići u više kolona, što im dodatno umanjuje šanse... - objašnjava Vukoičićeva.
I direktor agencije "Partner konsalting" Miroslav Šutić smatra da bi održavanje opštih izbora bilo pogubno za opoziciju.
- Parlamentarni izbori su rešenje za potpuno i konačno iscrpljivanje opozicije. Taj cilj će svakako biti ostvaren ukoliko se raspišu, ali smatram da je njihovo održavanje generalno nepotrebno. Ti izbori mogli bi da doprinesu daljem rastu tenzija na društvenoj sceni Srbije... - upozorava Šutić.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.