SSP Niš: Mediana plaća spotove o pražnjenju kontejnera umesto da angažuje više radnika

Izvor: JužneVesti.com, 10.Mar.2024, 10:17

SSP Niš: "Mediana" plaća spotove o pražnjenju kontejnera umesto da angažuje više radnika

Nove spotove o svojim aktivnostima niška JKP Mediana platiće parama građana 2,5 miliona dinara televiziji koju izabere na tenderu. Jelena Milošević iz Stranke slobode i pravde smatra da tim novcem Mediana zapravo kupuje lojalnost medija bliskih SNS-u da bi oni skrivali istinu od građana.

“Građane Niša skupo košta medijski mrak” - navodi narodna poslanica i predsednica Gradskog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << odbora SSP-a. Kaže da tendere dobijaju uglavnom isti mediji, koji u zamenu za to šire propagandu da Nišlije žive u zlatnom dobu.

Novac iz budžeta dobijaju uglavnom jedni te isti mediji, slučajno bliski Srpskoj naprednoj stranci. Vlasnik Belamija Vitko Radomirović i firme povezane s njim dobijaju na desetine miliona novca svih građana. Tim novcem kupuje se lojalnost medija da skrivaju istinu od građana, da promovišu niške naprednjake i šire propagandu da živimo u zlatnom dobu - ističe Milošević.

Smatra da JKP Mediana treba da poveća broj radnika na terenu ako ih nema dovoljno, jer su u Nišu prepuni kontejneri i kante za smeće.

Umesto toga, Mediana plaća spotove da virtuelno gledamo i zamišljamo čist grad dok hodamo po smeću - navodi poslanica SSP-a.

Kaže i da se novac Nišlija troši nemilice i da je u javnim preduzećima previše radnika u administraciji.

U 2023, 2022. i 2021. godini Mediana je za takve reportaže izdvajala po 3 miliona dinara, a jula prošle godine iz tog preduzeća su naručili promotivni film od 22 minuta o čišćenju posle nevremena. On je koštao 297.000 dinara.

Svaki put do sada na tenderima su birali Belami vlasnika Vidosava Vitka Radomirovića.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.