SRBIJU TEK ČEKAJU SVE VEĆI PRITISCI OKO KOSOVA? Vučević poslao jasnu poruku: Štitićemo svoju nezavisnu politiku

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jun.2023, 16:34

SRBIJU TEK ČEKAJU SVE VEĆI PRITISCI OKO KOSOVA? Vučević poslao jasnu poruku: Štitićemo svoju nezavisnu politiku

Vučević je poručio da SNS šalje snažnu podršku srpskom narodu na severu KiM, ne samo na Vidovdan, već svaki dan i da je sa njima

Ministar odbrane i predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević izjavio je danas da će pritisci na Srbiju biti sve veći, pogotovo po pitanju Kosova i Metohije i regiona, kao i da će biti pokušaja da se Beogradu ne dozvoli da vodi svoju politiku, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prenosi RTV.

On je na skupu SNS kojim je obeležen Vidovdan istakao da je okupljanje povod da se vidi kakva će Srbija biti danas i kakva će biti sutra, kao i da će ta stranka da se zalaže da Srbija sačuva svoju nezavisnost i da nastavi ekonomski da napreduje. Istakao je da veruje u politiku SNS i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i da je zajednički cilj da poštujemo druge, ali i da štitimo svoju nezavisnost, piše Kosovo online.

- Mnogo para i moći biće uloženo da se izvrši destabilizacija Srbije, neće biti uvek vidljivo, kao pritisci po pitanju KiM ili reviziji Dejtonskog sporazuma, prosto uslovljavanje Srbije da ne misli svojom glavom, nego da joj neko drugi govori šta da radi. Mi kao stranka moramo da budemo sposobni i istrajni da prepoznamo te signale - dodao je on.

.

- Šaljemo podršku uhapšenima u terorističkim akcijama, da smo uz njih i da neće biti nikakve izdaje, da će SNS podržati predsednika u naporima da zaštiti Srbe na KiM, da čuvamo sve Srbe, da gradimo puteve i pruge, škole, bolnice, jačamo vojsku i policiju, ulažemo u zdravstvo, kulturu i sport. Da ne izgubimo trku u želji za tim, da ne izgubimo pravo na budućnost, a istovremeno da sačuvamo nacionalne interese - poručio je Vučević.

Istakao je da će okupljanje na Vidovdan biti tradicija stranke, jer je SNS jedna "velika porodica" koja će nastaviti da radi u interesu Srbije.

Vučević je da SNS mora da se nemilosrdno bori sa svim "crnim oblacima" koji su se nadvili nad našom državom kao što se bori predsednik Vučić i da je to "misija i cilj i poziv ove stranke".

- Ova stranka mora uvek da stane i brani interese države ispred stranačkih interese, kao i do sad i u tom pravcu će i nastaviti - dodao je on.

Skupu SNS povodom obeležavanja Vidovdana prisustvovali su predsednik Srbije i doskorašnji lider naprednjaka Aleksandar Vučić, premijerka Srbije Ana Brnabić, ministri u Vladi, predsednici opština, gradova, načelnici okruga i direktori javnih preduzeća, kao i ličnosti iz javnog života.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.