SNS predao izbornu listu za parlamentarne izbore VIDEO/FOTO

Izvor: B92, 16.Feb.2022, 12:11

SNS predao izbornu listu za parlamentarne izbore VIDEO/FOTO

Srpska napredna stranka stigla je u sedište RIK, gde je predala listu za parlamentarne izbore "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve".

Delegaciju SNS predvodi premijerka Ana Brnabić. Tu su i Lazar Ristovski, Dana Grujičić, Marija Zdravković, Marko Kešelj.

Nosilac liste je predsednik SNS Aleksandar Vučić, a prva na listi za republičke izbore je direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju dr Danica Grujičić.

Drugi na listi je matematičar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Stojan Radenović, a treća genetičarka i direktorka Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo Jelena Begović.

Listu "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" potpisima je podržalo više od 55.000 građana.

Prvu na listi Danicu Grujičić dočekao je aplauz kada je lista predata.

"Prihvatila sam zbog svega što je urađeno u zdravstvu u Srbiji. Kao lekar sam svedok šta je sve uloženo i taj trend treba da se nastavi, da nijedan građanin ne ide da se leči u inostranstvu. Želim da asfalt bude do svakog sela i da ono što imamo u Beogradu bude u svim mestima", rekla je dr Danica Grujičić.

Glumac Lazar Ristovski rekao je da je podržao tu listu kao slobodan i nezavistan čovek i da podržava Aleksandra Vučića i SNS u njihovoj težnji i kontinuitetu da naprave bolju, savremenu i sajajnu Srbiju.

Ristovski je pozvao sve koji su neopredeljni i koji, kako kaže, imaju dobru nameru i koji ne gaje mržnju, već ljubav, da se pridruže na putu ka stvaranju bolje Srbije.

"Oni koji žele da pobede protivnika, moraju da se dokazuju svojim delima, a ne mržnjom. Zajedno možemo sve", poručio je Ristovski.

Na pitanje novinara da li će glasači SNS razumeti njegovu podršku toj stranci budući da je nekada podržavao i Demokratsku stranku, Ristovski je rekao da se ne bavi tudjim životima, već svojim životom, i da se time vodi i u ovom slučaju.

"Ovo je svečani trenutak u kojem uživam, a tračarska pitanja me ne zanimaju", rekao je Ristovski.

Drugi na listi matematičar Stojan Radenović kazao je da je podržao SNS, jer, kako kaže, vidi očigledan rezultat i istakao da je pristojna Srbija potrebna svima, pa i političkim protivnicima.

"Ovo sam shvatio kao igru i nadmetanje sa ljudima koji ne misle kao ja, ali su tolerantni u razmeni ideja", rekao je Radenović.

Na pitanje novinara da su se pojavile informacije u javnosti da su tokom jučerašnjeg dana vršeni pritisci na radnike javnih preduzeća da svojim potpisom podrže listu SNS, Brnabić je odgovorila da je SNS za tri sada prikupila više od 58.000 potpisa, da nisu bili potrebni nikakvi pritisci i da su građani do ranih jutarnjih sati čekali u redovima kako bi dali podršku listi SNS.

"Svako ko je želeo da potpiše listu, došao je čistog srca, znajući da samo tako Srbija može da nastavi, da radi i pobeđuje", rekla je Brnabić.

Na isto pitanje odgovorila je i Danica Grujičić koja je izrazila sumnju u te tvrdnje, ističući da SNS ima dovoljan broj članova, a da ako neko ima dokaze treba i da ih priloži.

Drugi na listi je matematičar Stojan Radenović, a treća genetičarka i direktorka Instituta za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo Jelena Begović.

Na listi SNS za republičke izbore su i profesor Žika Bujuklić, stonoteniserka Borislava Perić Branković, violinista Jovan Kolundžija, operska pevačica Nataša Tasić Knežević, glumac Lepomir Ivković, operska pevačica Jadranka Jovanović...

Među kandidatima za 250 poslanika republičkog parlamenta, osim naprednjaka, su i predstavnici SDPS-a Rasima Ljajića, Pokreta socijalista Aleksandra Vulina, Pokreta snaga Srbije Bogoljuba Karića.

SNS će takođe danas predati listu za beogradske izbore "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve" i overene izjave birača koji je podržavaju u 17 časova, u sedištu Gradske izborne komisije, Kraljice Marije 1.

Više od 35 hiljada građana potpisalo je podršku listi “Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve”.

"Moram da vam kažem da sam ponosan na tu listu, jer nju vode Danica Grujičić, Stojan Radenović, Lazar Ristovski. Ja sam došao da vam kažem hvala, zato što znam da bez vas ne bismo mogli da pobeđujemo koliko smo pobeđivali", rekao je sinoć Vučić u obraćanju građanima.

Danica Grujičić rekla je za TV Prva da je ponuda Srpske napredne stranke da bude prva na listi za parlamentarne izbore ponuda koja se ne odbija.

"To je ponuda koja se ne odbija", rekla je Grujičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SNS VEČERAS PREDAJE IZBORNE LISTE: Poznato i u koje vreme

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Feb.2022

Zamenik šefa izbornog štaba SNS-a Goran Vesić najavio je da će SNS izborne liste za beogradske, lokalne i republičke izbore predati najverovatnije danas između 19.00 i 21.00 sat...Podsetimo, više od 35 hiljada građana potpisalo je podršku listi "Aleksandar Vučić - Zajedno možemo sve", potvrđeno...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.