SNS traži odgovore od guvernera Šoškića (VIDEO)

Izvor: S media, 14.Jul.2012, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS traži odgovore od guvernera Šoškića (VIDEO)

Srpska napredna stranka zatražila je danas od guvernera Narodne banke Srbije Dejana Šoškića odgovore na pitanja zašto je kurs dinara pao za 15 odsto u poslednjih nekoliko meseci i zašto je sve poskupelo, ističući da očekuje odogovore, a ne smenu guvernera.

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Nebojša Stefanović >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na konferenciji za novinare guvernera Šoškića je pitao i zašto nije ispoštovan proklamovani cilj NBS o očuvanju cena.

"U poslednja dva meseca u Srbiji je poskupelo skoro sve, a najavljuju se i nova poskupljenja. Situacija je takva da se gotovo 50 odsto od ukupnog budžeta jedne porodice izdvaja samo za hranu", rekao je Stefanović.

On je dodao da je NBS svojim merama učinila da privreda mora da radi naredne tri godine da bi obezbedila dodatnu vrednost da se servisiraju obaveze koje su faktički nametnute za samo nekoliko meseci.

Pored toga, po njegovim rečima, Narodna banka je prodajom blagajničkih zapisa direktno uticala na kurs, a zatim je prodavala devizne rezerve da bi sprečavala prekomerni rast kursa, zbog čega je samo u prethodnoj godini prodato milijardu ipo evra.

Na pitanje novinara da li pokretanje ovih pitanja predstavlja uvod u smenu guvernera, Stefanović je rekao da to nije tačno, već da SNS samo želi da dobije odgovore na pitanja u vezi sa temama od kojih zavisi život građana Srbije.

"Mi nećemo biti nestrpljivi. Samo želimo da dobijemo odgovore na pitanja koja su ovih dana aktuelizovana u javnosti", rekao je Stefanović.

(Tanjug)

Foto: Video capture Infobiro
Pogledaj vesti o: Kurs dinara

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.