Izvor: Radio 021, 12.Nov.2019, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS odbornica iz Niša osuđena zbog uzimanja 3.500, a kažnjena sa manje od 1.000 evra

Nakon što je tražila i uzela više od 400.000 dinara da bi pomogla odlazak u invalidsku penziju jednoj osobi, SNS odbornica u niškoj Skupštini i doktorka Specijalne bolnica Gornja Toponica Mirjana Miladinović, prema dogovoru tužioca i branioca, biće osuđena na godinu dana uslovne zatvorske kazne i 100.000 dinara.

Mladenovićeva se i ovog puta nije pojavila na suđenju, a njen branilac Stevan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Marković kaže da je u vreme kada stiže pošta ona na poslu. Ipak tvrdi da je bila obaveštena o ročištu, pišu Južne vesti.

Rekao je i da se slaže sa predlogom zamenika tužioca da SNS odbornica za krivično delo trgovina uticajem, na osnovu kojeg je prema optužnici stekla preko 400.000 dinara, dobije godinu dana uslovne kazne zatvora - odnosno 3 godine zatvora ako to prekrši - i da plati novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Miladinovićeva je uhapšena jula ove godine. Iz policije su tada rekli da postoji sumnja da je doktorka tražila i primila 3.500 evra. Od toga je 2.300 zadržala za sebe, a 1.200 evra je posredno preko još jednog osumnjičenog predala 61-godišnjem lekaru čije se ime ne navodi.

Iako u Zakonu o radu piše da je jedan od razloga za otkaz "krivično delo na radu ili u vezi sa radom", direktor bolnice "Gornja Toponica" Milan Stanojković kaže da nije na njemu da kažnjava Miladinovićevu koja je upravo u ovoj bolnici zloupotrebila položaj doktora.

Opširnije na sajtu Južnih vesti.

Autor: Južne vesti

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.