SNS izlazi iz vlasti u Aleksandrovcu

Izvor: RTS, 23.Avg.2013, 18:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS izlazi iz vlasti u Aleksandrovcu

Gradsku vlast u Aleksandrovcu napuštaju naprednjaci, rekao dosadašnji predsednik opštine Dragan Blagojević iz SNS-a.

Opštinski odbor Srpske napredne Stranke u Aleksandrovcu odlučio je da izađe iz vlasti u toj opštini, potvrdio je Tanjugu predsednik odbora i dosadašnji predsednik opštine Aleksandrovac Dragan Blagojević.

"Ovakvu odluku smo doneli zbog opstrukcije koalicionih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << partnera iz URS-a u koji je ušao Pokret za Župu Jugoslava Stajkovca. Zbog te opstrukcije nismo mogli da usvojimo rebalans budžeta, niti da realizujemo planove koje smo građanima obećali", objasnio je Blagojević.

Blagojević je dodao da "naprednjacima fotelja nije najvažnija" i da je odluka o izlasku iz vlasti doneta jer program te stranke nije mogao biti sproveden.

Na pitanje kako je opstrukcija izgledala u praksi, Blagojević kaže da partneri jednostavno nisu glasali za sprovođenje određenih aktivnosti.

Prema njegovim rečima, vlast u Aleksandrovcu će najverovatnije činiti URS (29), DS (7) i dva bivša člana SNS-a, dok bi u opoziciji ostali "Napred Aleksandrovac" - 15 odbornika SNS-a i Pokreta "Za bogatu Župu", kao i šest odbornika SPS-a.

Predsednik opštine mogao bi ponovo da bude Jugoslav Stajkovac, koji je bio na toj funkciji u više mandata.

To je peta lokalna vlast u Aleksandrovcu posle majskih izbora prošle godine. Poslednji koalicioni sporazum je između SNS-a, SPS-a, URS-a i Pokreta "Za bogatu Župu" potpisan u martu ove godine, a u opoziciji je bila samo Demokratska stranka.
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

URS izbacio SNS i SPS iz vlasti

Izvor: Blic, 24.Avg.2013, 17:44

Na današnjoj vanrednoj sednici SO Aleksandrovac sazvanoj na inicijativu odbornika URS i DS, formirana je nova skupštinska većina te dve stranke, koju su podržala i dvojica bivših odbornika SN, kao i odbornica SPS. ..Od 59 odbornika u SO Aleksandrovac , novu skupštinsku većinu čine URS (29), DS...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.