SNS dala prednost državnim interesima: Vučićeva odluka o izborima racionalna, trezvena i politički realistična

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Nov.2017, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS dala prednost državnim interesima: Vučićeva odluka o izborima racionalna, trezvena i politički realistična

Opozicija je sve vreme htela da na glasačkom listiću ne bude Vučić, već da suoče programe, pa sad da vidimo ko može više, jače, bolje

Odluka SNS da se vanredni parlamentarni izbori ne održe zajedno sa beogradskim pokazuje da ova stranka daje prednost državnim temama u odnosu na uskostranački interes, ocenio je politički analitičar Dejan Vuk Stanković.

Stanković je rekao da ova odluka >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << znači da se ne odlažu društvene i ekonomske reforme, pitanje Kosova i proces evropskih integracija, te da je zato procena SNS realistična.

Pročitajte i:

- Istovremeno ova odluka pokazuje da Aleksandar Vučić ume da razmišlja realistično kao politički lider, jer se svima u stranci verovatno čini da je lako dobiti izbore, ali treba pokrenuti stranačku mašineriju, animirati aktiviste, pronaći novu motivaciju za građane koji su nedvosmisleno podržali SNS već dva puta u kratkom roku - navodi Stanković.

Odluka je, kaže on, racionalna, trezvena i politički realistična.

- Aleksandar Vučić je pokazao da svoju harizmu ne želi da prenosi na pitanja koja su lokalnog karaktera i vezuju se za beogradske izbore.

- Često se čuje da se Vučić ponaša kao hladnokrvni politički makijavelista koji svojom harizmom pokušava da pokrije nedostatke koje, navodno, imaju funkcioneri SNS na drugim nivoima vlasti, ovako je pokazao da može da tretira lokalne i republičke izbore odvojeno, a da svoju ulogu ispunjava u skladu sa Ustavom - rekao je Stanković.

On smatra da SNS ulazi u trku za Beograd sa "verovatno oštećene" startne pozicije.

- Izgledi bi bili veći da kampanju vodi Aleksandar Vučić u ime stranke i na republičkom nivou, ali SNS svakako nije u lošijoj poziciji od stranaka opozicije - ocenjuje Stanković i dodaje da očekuje da trka na beogradskim izborima bude "dinamična i neizvesna".

On kaže da opozicija sada treba da se bavi svojim programom i promocijom, a ne odlukama SNS.

- Bez republičkih izbora oni mogu imati veće izglede. - zaključuje Stanković.

Danas je na sednici glavnog odbora SNS doneta odluka da se raspišu redovni gradski izbori u martu, a da republički budu raspisani kada za to dođe vreme.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.