SNS: Zloupotreba Egzita u političke svrhe

Izvor: S media, 14.Jul.2012, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Zloupotreba Egzita u političke svrhe

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) u Novom Sadu saopštio je danas da je isticanjem transparenta "Dobro došli u Novi Sad, glavni grad Vojvodine", na zidu Petrovaradinske tvrđave, muzički festival Egzit zloupotrebljen u političke svrhe.

Transparent, istaknut gde mu mesto nije, a vreme još manje, na najeklatantniji način pokazuje i dokazuje da čuveni festival postaje eksponent pokrajinske i gradske vlasti, umesto da tokom četvorodnevnog trajanja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << bude mesto na kojem će se sve političke, kulturne, jezičke, verske, rasne i klasne barijere staviti u drugi plan”, navodi se u saopštenju SNS.

Novosadski naprednjaci, kako se ističe, sugerišu pokrajinskoj i gradskoj vlasti da bi, “umesto pokušaja da festival Exit pretvore u dvevno-političku arenu sa nesagledivim konsekvencama, bilo korektnije i pragmatičnije da utiču na organizatore Exita da konačno Novosađanima dostave finansijski izveštaj o poslovanju”.

Na taj način bi se, smatraju u SNS, uverili “koliko i kome idu ogromna finansijska sredstva poreskih obveznika”.

Iz te stranke poručuju da ne bi bilo loše i da se vlasti “pozabave svim "propratnim sadžajima, koji su produkt i, nažalost, sastavni deo ove tradicionalne manifestacije”.

Transparent na engleskom jeziku "Welcome to Novi Sad, the capital of Vojvodina" ("Dobro došli u Novi Sad, glavni grad Vojvodine") postavljen je 13. jula na zidine Petrovaradinske tvrđave.

Predstavnici Egzita nisu hteli da komentarišu da li je transparent vid reagovanja na odluku Ustavnog suda Srbije da neke tačke Zakona o nadležnostima Skupštine AP Vojvodine proglasi neustavnim, među kojima i tačku prema kojoj se Novi Sad proglašava glavnim gradom.

(Tanjug)

Foto: Youtube printscr
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.