SNS: Vlada dovodi u pitanje evropske integracije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Okt.2010, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Vlada dovodi u pitanje evropske integracije

BEOGRAD -

Funkcioner Srpske napredne stranke Nikola Selaković izjavio je danas da Vlada Srbije "svojim neodgovornim radom i pristupom dovodi u pitanje sprovođenje nacionalnog programa za integraciju Srbije u EU" i ponovio da naprednjaci zahtevaju vanredne parlamentarne izbore.

"Jedan od osnovnih pokazatelja za to je kašnjenje koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vlada Srbije svojom neaktivnošću pokazuje kada je u pitanju zakonodavna inicijativa prilikom donošenja evropskih zakona", rekao je Selaković na konferenciji za novinare.

On je kazao da je u periodu od aprila do juna ove godine za kada je, prema njegovim rečima, bilo planirano donošenje deset zakona, vlada uputila četiri zakonska projekta, a od planirana 63 podzakonska akta u prvoj polovini godine doneto 11.

Selaković je ponovio da naprednjaci zahtevaju vanredne parlamentarne izbore što pre, jer su "pogubne posledice" aktuelne vlasti sve vidljivije.

"SNS zahteva da se sva ministarstva koja loše obavljaju dužnosti suoče sa svojom odgovornošću i daju građanima pravo da ponovo biraju vlast i svoju budućnost", rekao je Selaković.

On je istakao da, prema najnovijem izveštaju o poslovanju koji je izdala Agencija za privredne registre, domaća privreda ne ostvaruje dobitke, kao i da ekonomsko -privredna kretanja idu u suprotnom smeru od zacrtanog plana za 2009, a da će "situacija u 2010. godini biti još gora".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.