SNS: Tadić amnestirao Hrvate

Izvor: Vesti-online.com, 05.Nov.2010, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Tadić amnestirao Hrvate

Lider naprednjaka Tomislav Nikolić ocenio je da je svojom jučerašnjom posetom srpski predsednik Boris Tadić amnestiro Hrvatsku za sve što danas čini proteranim ili Srbima koji u njoj žive.

"Gest u Vukovaru dočekan je kao priznavanje naše krivice, a mi zauzvrat kao narod nismo dobili ništa", rekao je on, ocenivši da taj potez "ne raščišćava odnose između naroda".

Nikolić smatra da bi trebalo još uvek na mnogo nižem nivou održavati odnose >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << sa Hrvatskom dok ta zemlja ne reši pitanje Srba, jer je Tadićevom posetom Hrvatska amnestirana za sve što danas čini Srbima, koje je proterala ili Srbima koji u njoj žive.

Osvrnuvši se na posetu Tadića Vukovaru, Nikolić je rekao da se "od drugih" nikada nije čulo izvinjenje kao što je Tadić bio spreman da ga uputi i da bi i predsednik Hrvatske Ivo Josipović trebalo da se izjasni o "Bljesku" i Oluji".

Na pitanje da li je realno da Hrvatska povuče tužbu protiv Srbije pred Međunarodnim sudom pravde za genocid, Nikolić je odgovorio da je besmisleno onome ko tuži činiti ustupke da bi tužbu povukao, jer "ili ste krivi ili niste" i da "pošto mi u Srbiji smatramo da smo krivi, treba da idemo na to suđenje".

"Neka Hrvatska tuži, mi ćemo da odgovorimo protivtužbom", dodao je Nikolić.

On smatra da je reč o "marketinškom potezu" da se zauzmu što bolje pozicije pred EU, ali da EU treba dokazati spremnost da se Srbija izbori protiv kriminala, da zemlja neće izvršiti "seču sudija", da može podići žiovotni standard i da "neće da živi na pozajmicama".
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.