SNS: Sramno i licemerno da DS razmišlja o zemljištu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Mar.2016, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Sramno i licemerno da DS razmišlja o zemljištu

Srpska napredna stranka smatra da je apsurdno, sramno i licemerno da DS, stranka koja je opljačkala narod, a poljoprivredno zemljište poklonila tajkunima, razmišlja o održavanju vanredne sednice parlamenta i priča na tu temu optužujući druge.

"Podsećamo vas da ste od 2007. godine po starom zakonu o izdavanju državnog poljoprivrednog zemljišta bili u obavezi da kao pokrajinska administracija reagujete na području APV u slučajevima kada lokalne samouprave ne donesu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << programe za izdavanje državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup, po članu 64. zakona", navodi se u saopštenju vojvođanskog SNS dostavljenom medijima.

Reagujući na najavu potpredsednika vojvođanske vlade Miroslava Vasina da će predložiti sazivanje vanredne sednice Skupštine Vojvodine na kojoj će se razmatrati situacija vezana za državno poljoprivredno zemljište u Vojvodini, naprednjaci pitaju zašto sada DS pokazuje lažnu brigu.

"Zašto sada pokazujete lažnu brigu za šta ste vi glavni krivci, jer vi ste ti koji su uzurpirali zemljište, vi ste ti koji nisu platili milionska sredstva i oštetili lokalne samouprave, pokrajinu, državu", pitaju iz SNS-a.

Naprednjaci konstatuju i da je ta tema za DS bolna jer, kako navode, po svemu sudeći, ugrožava lični interes uzurpatora i lažnog dušebrižnika za selo i seljaka, gospodina Bojana Pajtića, tako da posežete ka svim merama kako biste, još vrlo malo, bili zastupljeni na političkoj sceni.

Vasin je, kako su ranije danas preneli mediji, rekao da će resornom Sekretarijatu za poljoprivredu predložiti dalje korake, a da će u skladu sa dobrim koalicionim odnosima, predlog za sazivanje vanredne sednice Pokrajinska vlada prihvatiti.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.