SNS, SPS i URS formiraju vlast u Nišu

Izvor: Medijski istraživački centar, 06.Jul.2012, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS, SPS i URS formiraju vlast u Nišu

Niš je dobio skupštinsku većinu, koja bi početkom sledeće nedelje trebalo da bude potvrđena potpisivanjem koalicionog sporazuma SNS-a SPS-a i URS-a. Odbornike će dati i DSS, koji će, kako je dogovoreno, imati poseban sporazum sa SNS-om.
Odluka je saopštena  predsedniku Skupštine grada, socijalisti Miletu Iliću, koji je nedelju dan pre isteka zakonskog roka zakazao konstitutivnu sednicu za 12. >> Pročitaj celu vest na sajtu Medijski istraživački centar << jul.
„Ova koalicija će imati dvotrećinsku većinu, a u prošlom mandatu smo imali samo jednog odbornika više u odnosu na prostu većinu“, kaže Mile Ilić.
Zoran Perišić

Skupštinska većina u Nišu imaće 42 odbornika. Najviše iz redova Srpske napredne stranke, koja će dati gradonačelnika, doktora Zorana Perišića, i njegovog zamenika.
Novi predsednik Skupštine biće iz redova SPS-a. U URS-u, koji je i do sada bio na vlasti u gradu kažu da će im prvi zadatak biti formiranje tima za zastupanje interesa Nišlija u Republici.
Tri koaliciona partnera sutra počinju pregovore i o formiarnju vlasti u pet gradskih opština. Aktuelne direktore javnih preduzeća i načelnike Uprava kažu neće dirati do isteka njihovih mandata.
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na Medijski istraživački centar...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medijski istraživački centar. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medijski istraživački centar. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.