SNS, SPS i URS formiraju vlast u Nišu

Izvor: RTS, 06.Jul.2012, 21:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS, SPS i URS formiraju vlast u Nišu

Niš je dobio skupštinsku većinu, koja bi početkom sledeće nedelje trebalo da bude potvrđena potpisivanjem koalicionog sporazuma SNS-a SPS-a i URS-a. Odbornike će dati i DSS, koji će, kako je dogovoreno, imati poseban sporazum sa SNS-om.

Iako se pre podne činilo da će skupštinsku većinu u Nišu imati demokrate sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << URS-om, LDP-om i PUPS-om, odluka je brzo promenjena, pa je posle tri sata pregovora iza zatvorenih vrata, URS u Nišu ipak našao partnere u naprednjacima i socijalistima.

To je i saopšteno predsedniku Skupštine grada, socijalisti Miletu Iliću, koji je nedelju dan pre isteka zakonskog roka zakazao konstitutivnu sednicu za 12. jul.

"Ova koalicija će imati dvotrećinsku većinu, a u prošlom mandatu smo imali samo jednog odbornika više u odnosu na prostu većinu", kaže Mile Ilić.

Uz DSS, koji će sa SNS-om napraviti poseban dogovor, skupštinska većina u Nišu imaće 42 odbornika. Najviše iz redova Srpske napredne stranke, koja će dati gradonačelnika, doktora Zorana Perišića, i njegovog zamenika.

"Završili smo važan posao kad je reč o pregovaranju, koje, videli smo, ume da pođe nekim stranputicama", kaže prof. dr Zoran Perišić, inače predsednik Gradskog odbora naprednjaka u Nišu.

Novi predsednik Skupštine biće iz redova SPS-a. U URS-u, koji je i do sada bio na vlasti u gradu kažu da će im prvi zadatak biti formiranje tima za zastupanje interesa Nišlija u Republici.

"Bez pomoći republičke vlade i ministarstava nisam siguran da ćemo moći da ispunimo ova programska opredeljenja, koja će takođe biti deo koalicionog sporazuma", kaže Branislav Jovanović iz URS-a.

Tri koaliciona partnera sutra počinju pregovore i o formiarnju vlasti u pet gradskih opština. Aktuelne direktore javnih preduzeća i načelnike Uprava kažu neće dirati do isteka njihovih mandata.

Predsednik Gradskog odbora SPS-a Slavoljub Vlajković navodi nijednog trenutka nije bilo razgovora o kadrovskim rešenjima i da će se o direktorskim funkcijama tek razgovarati.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SNS, SPS i URS formiraju vlast u Nišu

Izvor: Medijski istraživački centar, 06.Jul.2012

Niš je dobio skupštinsku većinu, koja bi početkom sledeće nedelje trebalo da bude potvrđena potpisivanjem koalicionog sporazuma SNS-a SPS-a i URS-a. Odbornike će dati i DSS, koji će, kako je dogovoreno, imati poseban sporazum sa SNS-om.. Odluka je saopštena  predsedniku Skupštine grada, socijalisti Miletu...

Nastavak na Medijski istraživački centar...

I DSS u gradskoj vlasti? (video)

Izvor: RTV 5, 07.Jul.2012, 20:15

Dileme oko formiranja gradske vlasti u Nišu, od juče nema. Nova koalicija, koja će nakon potpisivanja sporazuma naredne nedelje, vladati gradom sledeće četiri godina, sastavljena je od naprednjaka, socijalista i Ujedinjenih regiona. Mađutim, pored njih u vlast će i DSS. Kažu da su se još pre...

Nastavak na RTV 5...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.