SNS: Rizikovaćemo zbog prosvete

Izvor: B92, 17.Mar.2015, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Rizikovaćemo zbog prosvete

Srpska napredna stranka je saopštila da je svesna teškog položaja prosvetara i da je spremna da preuzme sve političke rizike kako bi reformisala prosvetu.

"Ali mi, za razliku od lažova iz DS-a, ne možemo i nećemo da obećavamo kule i gradove zarad rejtinga i glasova, već smo spremni da preuzmemo sve političke rizike kako bismo reformisali i prosvetu u Srbiji", navodi SNS.

"Treba na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zdravim osnovama unaprediti položaj prosvetnih radnika, a ne da, kao svake godine, kao što je slučaj u prethodnih dvadeset, gledamo štrajkove na ulicama i đake van školskih klupa", dodaje SNS.

U saopštenju izdatom nakon što je Vlada DS u senci pozvala ministra prosvete Srđana Verbića da prihvati sve zahteve prosvetnih radnika i "omogući nesmetan nastavak školske godine", SNS poručuje DS-u "da je i bio, konačno, red da se oni sete da u Srbiji postoje prosvetni radnici, koji su za vreme njihove vladavine na najbrutalniji način omalovaženi".

"DS, koja bi danas da sakuplja bedne političke poene, krijući se iza lošeg stanja prosvetnih radnika u Srbiji u koje su ih, upravo, oni i doveli, pitamo kako ih nije sramota da baš oni govore o ponižavajućem položaju prosvetnih radnika?", navodi SNS i pita DS "šta su oni učinili za vreme svih onih godina koje su proveli na vlasti za iste te prosvetne radnike i koju su to oni reformsku meru sproveli kojom bi unapredili njihov položaj?"

SNS ističe da je "demokrate bilo baš briga što će dugove stvorene njihovom rasipničkom politikom vraćati sva naša deca, i svi radnici javnog sektora u Srbiji".

"Sada bi demokrate, koji nisu u stanju ni u svojoj stranci da se ponašaju domaćinski i odgovorno, i koji godinama ne vraćaju stranačke dugove Razvojnoj banci Vojvodine, da onima koji odgovorno postupaju prema novcu građana dele lekcije o značaju prosvete u Srbiji", navodi se u saopštenju SNS.

Naprednjaci saopštavau i da bi "danas DS da organizuje gde i koliko novca je potrebno, a da imaju imalo časti i poštenja, prvo bi vratili građanima sve ono što su pokrali iz raznih fondova, i na različite načine".

Predsednica skupštinskog Odbora za obrazovanje iz DS Aleksandra Jerkov obećala je danas prosvetnim radnicima da će uložiti napor za održavanje sednice Skupštine Srbije na kojoj bi se raspravljalo o situaciji u prosveti.

Ona je, između ostalog, rekla da zaposleni u prosveti ne mogu da shvate da Skupština u istom danu u kom dodeli 200 miliona dolara "Srbijagasu" i 300 miliona evra "Er Srbiji" odluči da nema 23 miliona evra da njihove plate budu makar na republičkom proseku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SNS: Preuzimamo politički rizik za reformu prosvete

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2015

Srpska napredna stranka (SNS) danas je saopštila da je svesna teškog položaja prosvetnih radnika i da je spremna da preuzme sve političke rizike kako bi reformisala prosvetu u Srbiji i na zdravim osnovama unapredila položaj prosvetnih radnika..."SNS je svesna teškog položaja prosvetnih radnika,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.