SNS: Osvojili smo 49,3 odsto glasova

Izvor: BKTV News, 16.Mar.2014, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS: Osvojili smo 49,3 odsto glasova

“Garantujem da će već u polovini mandata nove vlade građani videti smanjenje nezaposlenosti”, kazao je Aleksandar Vučić.

Nebojša Stefanović je na početku konferencije Srpske napredne stranke čestitao svim čanovima i simpatizerima veličanstven rezultat. „Ovo je najubedljivi rezultat koji Srbija pamti od 1990. godine”.
Na osnovu 62 odsto prebriojanih listića, SNS je osvojio 49,3 odsto glasova.
Koalicija oko SPS 13,9, NDS 6,1 i DS 5,3 >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i to su stranke koje prelaze cenzus u ovom trenutku, ne računajući manjinske stranke.
Predsednik SNS Aleksandar Vučić je potom zahvalio građanima na ogromnom poverenju koje su pružili listi oko SNS i na ogromnoj snazi koju su im dali. Ovo je najbolji rezultat u 25-godišnjoj parlamentarnoj istoriji Srbije.
On je naglasio da je SNS osvojio i ubedljivu većinu u Beogradu.
„Čestitam i protivnicima. Mi snmo spremni da mnogima pružimo ruku, da sarađujemo. Nijednog trenutka nikoga nećemo nipodaštavati, a kamoli ponižavati. Želimo da čujemo i njihove ideje i šta možemo u Srbiji zajedno da uradimo. Sa svima smo spremni za tu vrstu dijaloga. Za nas je najvažnije partnerstvo koje je potvrđeno sa građanmima Srbije. Do pre par dana mnogi su govorili da nemamo takve šanse”, kazao je Vučić.
„Pred nama su teške reforme, ali Srbija ima budućnost u kojoj će njena deca živeti bolje. Do toga nećemo doći lako, ali sam siguran da su građani prepoznali veliku priliku da pokažemo da možemo da budemo mudri, drugačiji, odgovorniji, da radimo više i da se ponašamo drugačije. Srbija će nastaviti svoj evropski put. Sarađivaće sa svim prijateljima u svetu. Nastaviće borbu protiv korupcije, a najvažniji zadatak u mandatu će biti trešavanje problema nezaposlenosti. Ja garantujem da će već u polovini mandata nove vlade građani videti smanjenje nezaposlenosti. Najvažnije je da ljudi razumeju u koliko se teškoj situaciji nalazimo”, naglasio je Vučić.
„Dočekao sam da posle 20 godina lista koju sam vodio osvoji najubedljiviju pobedu. Biću još odgovorniji, mnoge odluke vam se neće dopasti, ali radićemo u interesu građana Srbije. Od ovog trenutka se nećemo boriti za rezultat na sledećim izborima, već za bolje uslove života i bolju budućnost”, rekao je Vučić.
Izvor: Politika
Tweet
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka,   Nova godina,   Doček srpske nove godine

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Naprednjacima apsolutna većina

Izvor: Politika, 17.Mar.2014, 00:34

Nećemo se boriti za sledeće izbore, već za sledeće generacije, poručio je Aleksandar Vučić predsednik Srpske napredne stranke čija je koalicija osvojila 157 poslanika u novom parlamentu..Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović, na početku konferencije Srpske napredne stranke, čestitao je svim...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.