SNS OSVOJIO NAJVIŠE MANDATA U BEOGRADU: GIK saopštio rezultate izbora - evo koje stranke su prešle cenzus

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2022, 18:44

SNS OSVOJIO NAJVIŠE MANDATA U BEOGRADU: GIK saopštio rezultate izbora - evo koje stranke su prešle cenzus

Gradska izborna komisija (GIK) usvojila je danas Ukupan izveštaj o rezultatima apriliskih izbora za odbornike Skupštine grada Beograda.

Lista oko Srpske napredne stranke ima 48 mandata, a oko Socijalističke partije Srbije osam, preneo je Beoinfo.

Lista Ujedinjeni za pobedu Beograda osvojila je 26 mandata a koalicija Moramo 13 mandata.

Koalicija NADA ima sedam mandata a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Zavetnici kao i koalicija oko Dveri po četiri mandata.

Ostale liste nisu prešle cenzus, naveo je GIK.

Beogradska skupština broji 110 odbornika koji će izbrati gradonačelnika.

Član GIK Zoran Alimpić prethodno je danas rekao da nakon proglašenja konačnih rezultata postoji mogućnost da se neko žali na tu odluku GIK, a za to je rok 72 sata.

On je za list Danas rekao da posle toga ide odluka o dodeli mandata, odnosno videće se koji odbornici su dobili mandate.

- To je, u principu jako važno, jer kao što znate, očekuje se da će tog trenutka određeni broj odbornika da 'preleti' iz opozicije u poziciju - rekao je on.
Pogledaj vesti o: Srpska Napredna Stranka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Borko Stefanović poručuje opoziciji: Svi koji su napadali Đilasa zbog razgovora s Vučićem, sad nek kažu šta da se radi

Izvor: Danas, 09.Maj.2022

Borko Stefanović, zamenik predsednika Stranke slobode i pravde, nakon što je Gradska izborna komisija proglasila konačne rezultate izbora u Beogradu poručuje da svi koji su napadali lidera njegove stranke, Dragan Đilasa, zbog razgovora sa predsednikom Srbije i SNS, Aleksandrom Vučićem, sad kažu...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.